Selçuk Üniversitesi Logo
"" için sonuç bulundu

3. Beslenme ve Metabolizma Sempozyumu Hk.

23.06.2025 İdari Birimler

14-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında Konya Selçuk Üniversitesi ile Türk Biyokimya Derneği İstanbul Şubesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği “3. Beslenme ve Metabolizma Sempozyumu” gerçekleştirilecektir.

             Bu yıl üçüncüsü Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan sempozyumda, beslenme ve metabolizma alanındaki güncel gelişmeleri ve multidisipliner yaklaşımları içeren kapsamlı bir bilimsel etkinlik olacak. Önceki senelerden farklı olarak bu yıl 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan yarım günlük “Kalıtsal Metabolizma Hastalıklarına Genel Yaklaşım” başlıklı bir kurs programımız da olacak. Kurs kapsamında, kalıtsal metabolik hastalıklara dair klinik bakış açısı, biyokimyasal göstergeler ve beslenme tedavisi gibi önemli konulara yer verilecektir.

Açılış konuşmasını “Uluslararası Klinik Kimya ve Laboratuvar Tıbbı Federasyonu” Başkanı Prof. Dr. Tomris Özben’in yapacağı sempozyumun ilk oturumunda Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ve Prof. Dr. Figen Gürdöl onur konuklarımız olacaklar. Katılımcıların bilimsel gelişmeleri yakından takip etme ve interaktif tartışmalara katılma fırsatı bulacağı ve alanında uzman bilim insanlarının güncel bilimsel verileri paylaşacağı sempozyum süresince uzun ve sağlıklı yaşam ile ilgili yeni yaklaşımlar, epigenetik ve nutrigenetik mekanizmaların yaşlanma sürecine etkileri, bağırsak mikrobiyotası ve metabolik sağlık arasındaki ilişki, hücresel tedavilerin yaşlanma biyolojisindeki yeri, nöronütrisyon ve nörodejeneratif hastalıklarla bağlantıları, kalıtsal metabolik hastalıklara yönelik güncel beslenme tedavileri, gıda intoleransları ve alerjilerin metabolizmaya etkileri, katkı maddeleri ve metabolik süreçler, tatlandırıcılar, gizli şeker ve kronik inflamasyon, bitkisel beslenmenin günümüzdeki yeterliliği ve sürdürülebilir beslenme seçimlerinin metabolik sağlık üzerindeki rolü gibi birçok önemli konu tartışılacaktır.

Sempozyuma sözlü sunum ve poster bildirileriyle katılım sağlayan değerli akademisyenler, asistanlar ve öğrenciler de toplantımıza zenginlik katacaklar. Geçen senelerde olduğu gibi, sunum ve bildiriler ‘Science Citation Index-Expanded’ (SCI-E) dizininde indekslenen Türk Biyokimya Dergisi ek sayısında yayımlanacaktır.

Sempozyumun, metabolizma ve beslenme bilimleri alanında güncel bilimsel verileri öğrenmek, uzman konuşmacılarla etkileşimde bulunmak, klinik uygulamalarda kullanılan yeni yaklaşımları keşfetmek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak açısından önemli fırsatlar sunacağını umuyoruz.

Sempozyum kayıt ve diğer bilgilere  https://beslenmevemetabolizma.com/ adresinden ulaşılabilir.

RAKAMLARLA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

61.697
Öğrenci
493.269
Mezun
3.219
Akademik Personel
4.378
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
MYO
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Toplulukları