Selçuk Üniversitesi Logo
"" için sonuç bulundu

KISA-CA Festivali’nde oyunculardan ilham veren buluşma

23.06.2025 Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 21. KISA-CA Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali'nde oyuncular Cengiz Bozkurt, İsmail Hakkı Ürün ve Ali Nuri Türkoğlu, genç sinemacılarla bir araya gelerek sektöre dair tecrübelerini paylaştı.

KISA-CA Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, sinema dünyasının usta isimlerini genç sinemacılarla bir araya getirdi. Festival kapsamında düzenlenen söyleşide oyuncular Cengiz Bozkurt, İsmail Hakkı Ürün ve Ali Nuri Türkoğlu, sektör deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak sinema dünyasına dair önemli tavsiyelerde bulundu. Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Öztat’ın üstlendiği program, samimi bir atmosferde gerçekleşerek katılımcılara ilham verici anlar yaşattı.

Oyuncu Cengiz Bozkurt, söyleşide yaptığı konuşmada oyunculuğun geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirterek, “Dünya görüşüm gereği, insanlar ve milletler arası düşmanlığı körükleyen karakterleri oynamam” ifadelerini kullandı. Öğrencilere sezgilerini ve kalplerinin sesini dinlemelerini öneren Bozkurt, “Erken yaşta hata yapmaktan kötü film çekmekten korkmayın. Oyunculuğunuza aşık olun, oynadığınız karaktere değil” diye konuştu.

İsmail Hakkı Ürün, “Bizim yer aldığımız projelerin bir kısmının masa başında çeşitli fikirler sonucu ortaya çıktığını düşünen birisiyim. Bütün dizi ve filmler bir duygudan yola çıkılarak yazılmış, yapılmış değil, bazı fikirlere hizmet etmek için yapılan işler, özel projelerdir. Oyuncuların kırmızı çizgisi olması lazım, ben de o kırmızı çizgiye sahip oyunculardan biriyim her karakteri oynamıyorum. Sanat evrensel bir uğraş, evrensel olmak için insanın gerçekten kökünü bilmesi lazım” dedi.

İnsan fıtratına aykırı işlerde yer almayacağını belirten oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, kötücül senaryolarda yer almak istemediğini belirtti. Türkoğlu, “Global sanat yaparken önce bu ülkenin insanına hitap etmeyi başarmalıyız. Yerel olmadan evrensel olunmaz” şeklinde konuştu. Türkoğlu, “Senaristlere, öykülere her daim ihtiyacımız var. Kendimizden vazgeçmeden, bu ülkenin değerlerine saygısızlık etmeden, sadık kalarak asıl merkezimizi unutmadan ilerlemelisiniz” ifadelerini kullandı.

Program, oyunculara hediye takdimiyle son buldu.

RAKAMLARLA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

61.697
Öğrenci
493.269
Mezun
3.219
Akademik Personel
4.378
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
MYO
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Toplulukları