Selçuk Üniversitesi, Ulusal Öğrenci Kongresi’ne hazırlanıyor
Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Ulusal Öğrenci Kongresi 2026, 20 - 22 Nisan tarihlerinde yapılacak. Kongrede sürdürülebilir kalkınma, “5P Modeli” çerçevesinde ele alınacak.
Selçuk Üniversitesi tarafından düzenlenen Ulusal Öğrenci Kongresi 2026’nın tarihleri ve başvuru süreci açıklandı. İnsan, Gezegen, Refah, Barış ve Ortaklıklar başlıkları altında “Sürdürülebilir Kalkınma için 5P Modeli” temasıyla düzenlenecek kongrede eğitim, sağlık, çevre, temiz enerji, ekonomi, girişimcilik, teknoloji, adalet ve kurumsal yapı gibi konular küresel hedefler doğrultusunda ele alınacak.
Kongreye katılım sağlamak isteyenler 29 Mart 2026 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Tam metin veya özet gönderimleri 2 - 13 Mart 2026 tarihleri arasında alınacak kongrede, gönderilen çalışmalar 23 - 29 Mart tarihlerinde değerlendirilecek ve sonuçlar 31 Mart 2026’da ilan edilecek. Kesin program ise 1 Nisan 2026’da yayımlanacak.
Farklı üniversitelerden öğrencileri bir araya getirecek kongrenin, akademik paylaşımı artırması ve disiplinler arası etkileşimi güçlendirmesi bekleniyor.