İçeriğe atla
"" için sonuç bulundu

Selçuk Üniversitesinde yapay zekanın çocuk sağlığına yansıması ele alındı

21.05.2026 Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı tarafından “3. Ulusal Pediatri Hemşireliği Öğrenci Sempozyumu” düzenlendi. Bu yıl “Yapay Zekanın Çocuk Sağlığına Yansıması” temasıyla gerçekleştirilen programda, teknolojinin sağlık sektöründeki güncel ve gelecek rolleri ele alındı.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sempozyum Başkanı Dekan Prof. Dr. Fatma Taş Arslan, yapay zekanın pediatri hemşireliğindeki kullanım alanlarına dikkat çekti. Yapay zekanın sağlık sisteminde başlattığı dönüşümün yakın gelecekte de önemli değişikliklere yol açacağını vurgulayan Prof. Dr. Taş Arslan, “Yapay zekanın sağlık sisteminde oluşturduğu dönüşümün, bugüne kadar olduğu gibi yakın gelecekte de önemli değişikliklere yol açacağı öngörülüyor. Bu nedenle öğrencilerimizin daha eğitim süreçlerindeyken bu değişimi fark etmeleri, dönüşümü doğru okumaları, eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirmeleri ve mesleki gelişimlerine bu doğrultuda yön vermeleri büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Oturumlar kapsamında uzman akademisyenler, yapay zekanın hemşirelik ve çocuk sağlığı alanındaki yansımalarını farklı boyutlarıyla katılımcılara aktardı.

Sempozyum kapsamında, Hemşirelik Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları mesleki dersi çerçevesinde hazırladığı “Terapötik Oyuncak Sergisi” de Sultan Alparslan Kültür Merkezi fuaye alanında katılımcıların beğenisine sunuldu.

Sempozyum, katkı sağlayan isimlere teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

 

RAKAMLARLA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

59.851
Öğrenci
502.534
Mezun
3.230
Akademik Personel
4.353
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
MYO
33
Araştırma Merkezi
132
Öğrenci Toplulukları