HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Hakkında

Bilgi ve iletişim teknolojileri çağımızın vazgeçilmez ihtiyaçları olarak yaşamın hemen her alanında etkin olarak kullanılmaktadır. Buna paralel olarak bilgisayar teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile bilgisayar teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için özel planlamalar yapılmaktadır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilgisayar teknolojileri alanında bilgi sahibi bireylerin yetiştirilmesi ve istihdam edilmeleri önemli bir konudur. Programımızın amacı; ihtiyaç duyulan bu alanda, bilgisayar konusunda yeterli bilgi ve birikime sahip, gelişmeleri takip edebilen, nitelikli, çalışkan elemanları yetiştirmek ve bilişim sektörüne kazandırmaktır.

Amaç

Bilgisayar Programcılığı Bölümü, bilgisayarla ilgili genel bilgiler yanında sistem, yazılım geliştirme ve donanım gibi alanlarda beceri kazandırmak amacı ile düzenlenmiştir. Ülkemizde tüm bu alanlarda nitelikli elemana gereksinim bulunmaktadır. Yaşanan ekonomik gelişmeler iş yaşamını derinden etkilemekte ve e-iş ve e-ticaret olarak adlandırılan yeni yöntemleri devreye sokmaktadır. Firmalar işlerini ve ticaretlerini bu tür elektronik platformlara taşırken ve çalışmalarını bu yöntemlerle sürdürürken nitelikli bilgi teknolojisi elemanlarına gereksinim duymaktadır.

Misyon

Mesleğinin gerektirdiği evrensel, güncel nitelikte bilgi ile donanmış, çağın gerektirdiği kültürel birikime, iletişim becerisine sahip, paylaşımcı, katılımcı, sürekli gelişen, problem çözme yetisinde ve ekip çalışması ruhuna sahip, vatanını ve milletini seven, toplumsal değerlere saygılı insan gücü yetiştirmektir.

Vizyon

Toplam kalite yönetimi anlayışını özümseyen, girişimci, alanında iş dünyasının talep ettiği bilgi ve beceriye sahip ara elemanlar yetiştiren, sürekli gelişen, yetiştirdiği insan ve ürettiği bilgi ile örnek alınan,öğrenciler ve çalışanlar tarafından tercih edilen bir Meslek Yüksekokulu olmaktır.

Program Dili

Türkçe

İstihdam

Endüstri ve iş dünyası iyi yetişmiş bilgisayar programcısı ve enformatik uzmanlarına ihtiyaç duymaktadır. Bu programda yazılım, donanım ve bu alandaki teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir. Günümüzde hemen tüm sektörlerde bilgisayar kullanılmaktadır. Bundan dolayı bilgisayar teknikerleri tüm sektörlerde geniş iş imkânlarına kavuşabilmektedirler. Mezunlar günümüzde başta sanayi kuruluşları olmak üzere Yazılım Firmaları, Bilgisayar Satış ve Teknik Destek Firmaları, Bankalar, Sigorta Şirketleri, Ticari Kuruluşlar, İnternet Servis Sağlayıcıları, İnternet Yayıncılık Şirketleri, Radyo- Televizyon Şirketleri, Araştırma Şirketleri, Borsalar, Ulaştırma, Lojistik Firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkânına sahiptirler.  

Mezuniyet Şartları

Bilgisayar Programcılığı ön lisans derecesi elde edebilmek için, öğrencinin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir. Ayrıca 30 iş günlük "Endüstriyel Stajı" da başarı ile tamamlanmış olmalıdır. 

Kabul Şartları

Adaylar,  kontenjan dahilinde ÖSYM sınavı sonuçlarına göre kayıt yaptırabilirler.

Önceki Öğrenme

Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Üst Derece Programlara Geçiş

Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.
    


Medya
61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu