HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Bölüm Başkanı : Prof. Dr. Atila KARAHAN 

Erasmus Koordinatör : Doç. Dr.  Alper Tunga ALKAN

Farabi Koordinatör : Doç. Dr. Alper Tunga ALKAN

Mevlana Koordinatör : Doç. Dr. Alper Tunga ALKAN

AKTS Koordinatör : Doç. Dr. Alper Tunga ALKAN

 

HAKKINDA 

İşletme Programı eğitimi, gerek çağdaş kuramsal gelişmeler gerekse sürekli değişen iş yaşamının gerçekleri göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur. Ulusal ve uluslararası boyutuyla işletme dinamiklerine ilişkin ayrıntılı ve güncel konuları içeren bir akademik eğitim verilmektedir. Akademik eğitimin yanı sıra öğrenciler profesyonel iş yaşamında gerekli bilgi ve becerilerle donatılmaktadır. Progra zorunlu dersleri, yaratıcılık ve problem çözme yeteneğini geliştirmeye ve yönetim bilgisini zenginleştirmeye yönelik seçmeli derslerle desteklenmiştir. Derslerin ayrılmaz bir parçası olan vak'a analizleri, simülasyonlar ve ekip çalışması yoluyla, öğrencilerimiz tartışma ve kendi fikirlerini öne sürme olanağı bulmaktadır.

AMACI

Uluslararası ulusal ve yerel düzeyde çağın gereklerine uygun işletmecilik, girişimcilik ve yöneticilik bilgi ve becerileriyle donatılmış insan kaynağını yetiştirmektir. 

VİZYON

Vizyonumuz, ülkemize ve insanlığa yararlı fikirler ve projeler üreterek bunları uygulayabilen, düşünce, görüş ve önerileriyle yenilikçi ve girişimci bir anlayışla çevresine katkıda bulunabilen ve öncelikle tercih edilen, yeteneği yetkinliğe dönüşmüş, donanımlı mezunlar yetiştirmek. 

MİSYON

Öğrencilere günümüz dünya ve Türkiye ekonomisini tanımalarını ve anlamalarını sağlayacak, teorik olduğu kadar güncel tartışmalara da yer veren bir ekonomi eğitimi vermek hem fen bilimleri hem de diğer sosyal bilimlerle etkileşimi öne çıkaran, disiplinler arası bir araştırma felsefesiyle ekonomi biliminin sınırlarını zorlayan araştırmalar yapmak ve bölümün akademik birikimini toplumla paylaşmaktır. 

TANIM

İktisadi ve toplumsal sorunlar ile ilişkili olarak bilinçli, eleştirel bir bakış açısına sahip, araştırmacı, etik değerleri gözeten ve iktisadi ve sosyal yaşamı irdeleyip, çözümleyip, değerlendirerek gelişmesine katkıda bulunan ve geleceğin oluşturulmasında etkin rol alacak olan bireyleri üniversiteler, araştırma ve eğitim merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, özel sektörde çalışmalarını sağlayacak bilgi, beceri ve yetkinliklerle donatmaktır. 

PROGRAM DİLİ

Program dili Türkçe'dir. 

MEZUN ŞART

Öğrencilerin tüm ders yüklerini başarı ile tamamlamış olmaları, genel not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması ve asgari 240 AKTS kredisini sağlamış olmaları gerekmektedir.

KABUL ŞARTLARI

Öğrencilerin programa yerleştirilme süreci, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. 

ÖNCEKİ ÖĞRENİM TANIMI

Diğer lisans programlarında alınmış olan dersler, belgelendirilmeleri ve ders içeriklerinin uygunluk ve yeterlilik açısından programı yürüten Fakülte Yönetim Kurulu tarafından incelenmesi sonucunda kabul edilebilir. 

ÜST DERECE PROGRAMLARI

Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarda öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler. 


69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu