Akreditasyon nedir?
Akreditasyon kuruluşu hakkında bilgi
Sosyal Beşeri Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği
STAR, değerlendirme ve akreditasyon süreçleri ile ilgili eğitim, çalıştay ve bilgilendirme etkinlikleri düzenleyerek, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Sosyal, Beşeri ve Temel Bilimler Lisans Programlarının kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Misyon ve hedefleriyle uyumlu değerlendirme ve akreditasyon faaliyetleri yürüten STAR, meslek örgütleri ve iş dünyası temsilcileriyle iş birliği yapan lisans programlarının gelişmesini destekleyen geniş ve kapsamlı bir altyapıya sahiptir. STAR, paydaşlarını dikkate alan, düzenlediği etkinliklerde paydaşlarla etkileşime önem veren bir yaklaşım uygulamaktadır. STAR, takip ettiği politikalarla sosyal hayatta ve iş dünyasında günceli ve gelişmeleri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli lisans programları mezunlarının yetiştirilmesine katkıda bulunarak, toplum refahının ileri götürülmesinde ana aktör olmak istemektedir.
STAR, amaçlarını gerçekleştirmek için uluslararası ve ulusal düzeyde eğitim, çalıştay ve bilgilendirme etkinlikleri düzenlemeyi ve bu kapsamda etkinliklere destek vermeyi arzu etmektedir. STAR, bir sivil toplum kuruluşu olarak, Sosyal, Beşeri ve Temel Bilimler Lisans Programlarının sürekli geliştirilmesi ve iyileştirilmesini bir sosyal sorumluluk yaklaşımıyla yerine getirmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki sosyal beşeri temel bilimler lisans programlarının gelişiminin teşvik edilmesi, sürekli iyileştirilmesi, eğitim-öğretim kalitesinin güvence altına alınması, İşletme, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri, İktisat/Ekonomi, Finans, Bankacılık, Çalışma Ekonomisi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programlarının değerlendirme ve akreditasyon faaliyetlerini göstermek üzere kurulmuştur.
Bölüm Akreditasyon Komisyonu
Bölüm Adı |
Bölüm Başkanı |
Öğretim Elemanı/Üyesi |
İşletme Bölümü |
Doç. Dr. Aziz Öztürk |
Arş. Gör. Osman Nurullah Berk |
PROGRAM ÇIKTILARI
P.Ç. 1Üretim, pazarlama, muhasebe, finans, yönetim ve insan kaynakları alanlarında gerekli bilgilere yeterli düzeyde sahip olur.
P.Ç. 2İşletmenin üretim, pazarlama, muhasebe, finans ve yönetim fonksiyonlarından görev aldığı konularda sorunları tanımlar, analiz eder ve çözüm yolları sunar.
P.Ç. 3Üretim, pazarlama, muhasebe, finans ve yönetim fonksiyonlarından görev aldığı konularda ekip çalışması yapar ve ekibi ile bilgilerini paylaşır.
P.Ç. 4Üretim, pazarlama, muhasebe, finans ve yönetim fonksiyonlarından görev aldığı konularda bilgi teknolojilerini kullanır.
P.Ç. 5Finansman ve ekonomi bilgisini kullanarak yatırım projelerini hazırlar ve analiz eder.
P.Ç. 6İnsan kaynaklarını yönetir, insan ilişkilerini analiz eder.
P.Ç. 7İşletmelerin üretim planlarını yapar ve kontrol eder.
P.Ç. 8Ulusal ve uluslar arası pazarlarda uygun strateji, taktik ve teknikleri uygular.
P.Ç. 9Muhasebe ve Mali Müşavirlik yetkinliği kazanır.
P.Ç. 10Temel Hukuk Bilgisini muhasebe, finans, üretim, pazarlama ve yönetim alanlarında kullanır.
P.Ç. 11Temel İstatistik Bilgisini muhasebe, finans, üretim, pazarlama ve yönetim alanlarında kullanır.
P.Ç. 12Temel Psikoloji, Sosyoloji ve Davranış Bilgisini muhasebe, finans, üretim, pazarlama ve yönetim alanlarında kullanır.
P.Ç. 13Ekonomi kuralları muhasebe, finans, üretim, pazarlama ve yönetim alanlarında kullanır.
P.Ç. 14Bir yabancı dili İşletmenin muhasebe, finans, üretim, pazarlama ve yönetim alanlarında kullanır.
P.Ç. 15Muhasebe, finans, üretim, pazarlama ve yönetim alanlarında görev alır, araştırma ve çalışma yapar, projelere katkı verir ve sorumluluk alır.
P.Ç. 16Muhasebe, finans, üretim, pazarlama ve yönetim alanlarında sahip olduğu bilgileri sorgular.