HIZLI ERİŞİM

Akreditasyon

AKREDİTASYON

Akreditasyon Nedir?

  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.
  • Yükseköğretimde akreditasyon akademik kalite, saydamlık ve hesap verme sorumluluğunun bir aracıdır.

 Bölüm Akreditasyon Komisyonu

Bölüm Adı

Bölüm Başkanı

Öğretim Üyesi

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü

Doç. Dr. Metehan Ortakarpuz

Doç. Dr. Erhan Kılınç

 

Program Çıktıları

P.Ç. 1

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik alanında teorik ve uygulamalı düzeyde ileri derecede bilgi sahibi olmak, bu bilgileri kullanabilmek.

P.Ç. 2

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ile ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere (örneğin iktisat, hukuk, finans, uluslararası işletme vb) ilişkin temel bilgilere sahip olmak ve bu bilgileri kullanabilmek.

P.Ç. 3

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ile ilgili temel kavram, fikir ve verileri bilimsel yöntemlerle inceleyebilmek, eleştirel ve analitik bakış açısı ile yorumlayabilmek ve ekonomik olay ve gelişmelerle ilişkilendirerek değerlendirebilmek.

P.Ç. 4

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ile ilgili konularda düşünce, yorum ve değerlendirmelerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilmek.

P.Ç. 5

Güncel sorunları tanımlayabilmek, kanıtlara ve araştırmalara dayalı nitel ve nicel verilerle desteklenmiş çözüm önerileri geliştirebilmek.

P.Ç. 6

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Küreselleşme ve Finansman sistemleri ile ilgili İngilizce yayın ve araştırmaları izleyebilmek ve meslektaşları ile uluslararası alanda iletişim kurabilmek.

P.Ç. 7

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik kavramı ile bağlantılı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının, nasıl işlediğini anlamak ve bu alandaki süreklilikleri ve değişiklikleri tespit edebilmek.

P.Ç. 8

Yerel, bölgesel ve küresel gelişmeleri politik ekonomik açıdan tanımlayabilmek, takip edebilmek ve bu gelişmeler arasında ilişki kurabilmek.

 

 


68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu