HIZLI ERİŞİM

Program Çıktıları

Program Çıktıları

Program çıktıları, öğrencilerin mezun olduktan sonra sahip olmaları beklenen bilgi, beceri ve yetkinlikleri ifade eder. Fakültemizdeki programlar için belirlenen program çıktıları aşağıdaki gibidir:

Turizm İşletmeciliği Programı Çıktıları

  1. Turizm ile ilgili kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olmak.
  2. Turizm ile ilgili yasal düzenlemeler, meslek standartları ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibi olmak.
  3. Turizm işletmeciliği alanında sahip olduğu bilgiyi uygulamaya koyabilir, geliştirir ve bunlar yardımı ile sorunları tanımlar, analiz eder, çözüm önerileri ortaya koyar.
  4. Turizm ve Hizmet sektörü kapsamında kurulacak yeni bir işletmenin yatırım aşamasını tasarlar ve işletir.
  5. Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemleri konusunda temel düzeyde bilgi olmak.
  6. Turizm işletmeciliği alanındaki gelişimine katkı sağlayacak alanlarda rahatça görev alır.
  7. Turizm işletmeciliği ile ilgili önemli sorunlar ve natif çözüm yolları konusunda bilgi sahibi olmak.
  8. Turizm işletmesinin mevcut koşulları ve gelecek öngörüsü hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirler ve plan yapar öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
  9. Öğrenmeyi öğrenmiş bir birey olarak karşılaştığı sorunların çözümünde eleştirel düşünceyi harekete geçirerek durum analizi yapar ve hatalardan ders çıkarır.
  10. İşletme yönetiminin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarını yerel, ulusal, uluslararası ve küresel boyutlarını kavrar ve bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edebilecek araçları kullanarak değerlendirir.
  11. Turizm işletmeciliği ile ilgili konularda gerek konu ile ilgisi olan gerekse olmayan kimseleri bilgilendirir, onlara düşüncelerini sorunları ve çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
  12. Turizmin gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
  13. Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir. Almanca, Rusça gibi dillerden birini de ikinci yabancı dil olarak kullanabilir.
  14. Turizm işletmeciliği ile ilgili bilgileri, kuramları, modelleri genel kullanmak ve yorumlamak.

69084
Öğrenci
390306
Mezun
3152
Akademik Personel
4366
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu