HIZLI ERİŞİM

Program Çıktıları

Turizm Rehberliği Programı Çıktıları

  1. Turizm ve Turizm Rehberliği ile ilgili temel kavram, olay ve olguları kavrayarak, sektörde karşılaşılan problemleri anlamak ve problemlere yönelik pratik çözümler geliştirebilmek.
  2. Bilimsel anlamda bir araştırma projesi oluşturma, SWOT analizi uygulama ve değerlendirme niteliklerine sahip nitel ve nicel araştırma desenleri hakkında donanımlı bir sosyal bilimci olarak stratejik analizler yapabilmek.
  3. Seyahat acentacılığı ve tur operatörlüğü konusunda genel bilgi ve beceriye sahip olma ve ulaştırmanın önemini kavrayabilmek.
  4. Turist rehberliği mesleği ile ilgili hizmet verme süreçlerini bilmek ve mesleğini ziyaretçi memnuniyetini sağlayacak şekilde yerine getirmek.
  5. Dünyadaki temel turizm gelişimini bilmek ve terminolojisi ve değişik turizm hareketleri hakkında bilgi sahibi olmak,
  6. Temel işletmecilik bilgilerine sahip olma ve rekabet stratejilerini belirlemek.
  7. Alternatif turizm alanları konusunda bilgi sahibi olmak ve farklı kültürleri tanımak, anlamak ve farklı kültürleri tanımak ve turizm açısından ulaştırma hizmeti oluşturarak farklı kültürlerle iletişim kurabilmek.
  8. Türkiye’nin ekonomik, sosyolojik, hukuki, kültürel ve doğal değerleri ve sorunları hakkında bilgi sahibi olmak ve güncel olaylarla ilişkilendirilmesini sağlamak
  9. Türkiye’nin tarihi ve turistik değerleri, müze, ören yeri gibi çekim merkezleri, mitolojik değerleri hakkında bilgi sahibi olmak.
  10. Seyahat işletmeleri faaliyetlerinin maliyet analizlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak ve seyahat planı hazırlamak ve maliyetlerini hesaplama bilgisine sahip olmak.
  11. Yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine sahip olmak, bilgilerini ve düşüncelerini başkalarıyla paylaşabilmek
  12. Yazışmaları yapabilecek, temel tabloları hazırlayabilecek ve mesleki sunumları gerçekleştirebilecek düzeyde ofis programları ve mesleğin gerektirdiği bilgi ve iletişim teknolojilerini ve yazılımlarını kullanabilme becerisine sahip olmak
  13. Turizm alanı ve turist rehberliği ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilmek ve uygulamak.
  14. Turizm ve seyahat sektöründe sürdürülebilirliğin, çevreye duyarlılığın ve sosyal sorumluluğun ve toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlerin bilincinde olmak ve kendini kişisel ve mesleki anlamda sürekli geliştirmek ve kentsel koruma yollarını planlayabilme yeteneğine ve sorumluluğuna sahip olma,

 

  1. Turizm ve seyahat sektöründe sürdürülebilirliğin, çevreye duyarlılığın ve sosyal sorumluluğun ve toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlerin bilincinde olmak ve kendini kişisel ve mesleki anlamda sürekli geliştirmek ve kentsel koruma yollarını planlayabilme yeteneğine ve sorumluluğuna sahip olma,
  2. Eleştirel düşünebilme, farklı çözümler üretebilme, bilgileri analiz etme ve analitik düşünebilme, işletmeler açısından iç ve dış çevreyi kontrol edebilme yeteneğine sahip olmak.

69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu