HIZLI ERİŞİM

HAKKINDA

Hakkında :

Konservatuvarımız 16.03.1991 tarihinde kurulmuş olup, 1993 yılında, Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı ve Türk Müziği Bölümlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Konservatuvarımız, 2007-2008 eğitim-öğretim yılından itibaren Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı binasında hizmet vermekte olup Konservatuvarımızın adı, 25.03.2008 tarihinden itibaren, Y.Ö.K. oluru ile Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı olarak değiştirilmiştir. 2007 yılında açılan Müzik Bölümü adı altında, Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı ve Piyano-Gitar Anasanat Dalı da açılmış olup akademik yapılanması tamamlandıktan sonra bu Anasanat Dallarına da öğrenci alımı yapılacaktır.



Vizyon :

Müzik Bölümünün vizyonu, eğitim, performans ve araştırmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve tercih edilen yeni ufuklar açan, gelişmeye açık sanatçı, eğitimci ve akademisyenler yetiştiren evrensel sanat ve bilgi üretimine katkıda bulunan uygulama ve teori arasında yenilikçi ve bütüncül bir bakış açısı kazandıran disiplinler arası iletişim ve işbirliği geliştiren bir program olmaktır. 
 



Misyon :

Müzik Bölümü bünyesindeki çalgı eğitimi programlarında ulusal ve uluslararası işbirliğini geliştirerek ilgili alanlarda öncelikle Türkiyenin ihtiyacı olan profesyonel sanatçı ve eğitimcileri yetiştirmek ve öğretim programının niteliğini ulusal ve uluslararası sanatçılar, gruplar, topluluklar ve araştırmacıların katkılarıyla daha ileri taşımaktır. 



Amacı :

Müzik Bölümü bünyesindeki çalgı eğitimi alanlarında akademik eğitim vererek bu alanlarda öncelikle Türkiyeye ve uluslararası alana yetkin sanatçı, eğitimci ve akademisyenler yetiştirmektir.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu