HIZLI ERİŞİM

HAKKINDA

Bölüm Başkanı : Prof. Dr. Dilek ZERENLER

Erasmus Koordinatör : Dr. Öğr. Üyesi Hilmi YAZICI

Farabi Koordinatör : Öğr. Gör. Dr. Mehmet BALTACAN

Mevlana Koordinatör : Öğr. Gör. Dr. Mehmet BALTACAN

AKTS Koordinatör : Dr. Öğr. Üyesi  Hilmi YAZICI

Bologna Koordiantörü :


Hakkında :

Konservatuvarımız 16.03.1991 tarihinde kurulmuş olup, 1993 yılında, Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı ve Türk Müziği Bölümlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Konservatuvarımız, 2007-2008 eğitim-öğretim yılından itibaren Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı binasında hizmet vermekte olup Konservatuvarımızın adı, 25.03.2008 tarihinden itibaren, Y.Ö.K. oluru ile Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı olarak değiştirilmiştir. 1991 yılında açılan Sahne Sanatları Bölümünde 1991 yılında Tiyatro Anasanat Dalı ve 1995 yılında ise Opera Anasanat Dalı açılmıştır. Kuruluşundan bugüne kadar Tiyatro Anasanat Dalından 197 ve Opera Anasanat Dalından ise 63 öğrenci mezun olmuştur. Konservatuvarımız ilk mezunlarını 1997 yılında vermiş olup 500e yakın mezunumuz Türkiyenin çeşitli yerlerinde, müzik ve sahne sanatlarında, Sanatçı ve eğitimci olarak başarı ile görev yapmaktadır. 



Vizyon :

Sahne Sanatları programı eğitim ve araştırmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve tercih edilen yeni ufuklar açan, gelişmeye açık sanatçı, eğitimci ve akademisyenler yetiştiren evrensel sanat ve bilgi üretimine katkıda bulunan uygulama ve teori arasında yenilikçi ve bütüncül bir bakış açısı kazıran disiplinlerarası iletişim ve işbirliği geliştiren bir program olmaktır. 



Misyon :

 Sahne Sanatları programı bünyesinde Tiyatro ve Opera alanlarında ulusal ve uluslararası işbirliğini geliştirerek bu ala öncelikle Türkiyenin ihtiyacı olan profesyonel sanatçı ve eğitimcileri yetiştirmek ve öğretim programının niteliğini ulusal ve uluslararası sanatçılar, gruplar, topluluklar ve araştırmacıların katkılarıyla daha ileri taşımaktır. 



Amacı :

Sahne Sanatları programı bünyesinde Tiyatro ve Opera sanat dallarında akademik eğitim vererek bu alanlarda öncelikle Türkiyeye ve uluslararası alana yetkin sanatçı, eğitimci ve akademisyenler yetiştirmektir. 



Program Dili :

 Türkçe 



Program Tanımı :

Sahne Sanatları bünyesindeki lisans programlarının amacı geleceğin Tiyatro ve Opera sanatçısı, eğitimcisi ve akademisyeni adaylarına mesleğin etik kuralları ve çağdaş yöntemler çerçevesinde entelektüel bir birikim ve fiziksel donanım kazandırmaktır. 



Kabul ve Kayıt Koşulları :

Öğrenci alımı için yapılacak olan Özel Yetenek Sınavında başarılı olmak.



Önceki Öğrenmenin Tanınması :

 İlgili yönetmelik ve yönetim kurulu kararlarına bağlı olarak öğrencilerin önceki öğrenmelerine ilişkin dersleri muafiyet veya eşdeğer olarak tanınabilir. 



Mezuniyet Şartları :

Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmesi için, o programdaki tüm dersleri almış ve başarmış olması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. 
 



Ölçme ve Değerlendirme Esasları :

 Programdaki dersler, her dersin kendine özgü değerlendirme kriterleri çerçevesinde ilgili yönetmelik esaslarına göre Vize, Final ve Bütünleme sınavları ile ölçülüp değerlendirilir. 



İstihdam Olanakları :

Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, amaçları ve çalışmaları doğrultusunda ulusal ve uluslararası çerçevede Tiyatro ve Opera kurumları ile üniversiteler ve çeşitli sanat ve eğitim kurumlarında istihdam edilebilirler. 



Üst Derece Programlara Geçiş :

Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, amaçları ve çalışmaları doğrultusunda ulusal ve uluslararası çerçevede lisansüstü eğitim alabilirler.


68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu