HIZLI ERİŞİM
Staj Hakkında

KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJ BİLGİLENDİRME

Bölümümüzde staj uygulaması, altıncı ve sekizinci dönem sonunda yapılabilir.

  • Zorunlu staj süresi 30 iş günüdür.Cumartesi ve Pazar günleri ve resmi tatil günleri staja dâhil değildir. 
  • Staj süresi bölünemez. 30 iş günü olarak tek seferde yapılır.
  • Staj defteri ve staj belgelerini takip eden dönemin ders ekleme ve bırakma tarihinin sonuna kadar danışman hocanıza teslim ediniz.
  • Her yıl Bahar Dönemi başında staj bilgilendirme toplantısı yapılmaktadır. Ayrıca stajınızın kabul edileceği kurumların bilgisini, staj sorumlusu hocamızdan öğrenebilirsiniz.

Staj Defteri Nasıl Doldurulur?

  • Staj defteri yapılan stajın öğrenciye kazandırdığı bilgi ve becerilerinin raporu, resmi belgesidir. Defter bu ciddiyetle önemle, teknik bir dil ve 3. Şahıs anlatımı kullanılarak anlaşılır ifadelerden oluşacak cümlelerle yazılır. Staj defteri günlük yazar gibi doldurulmaz. İşin ne olduğu, yapan şirket, çalışanlar, başladığınız zamana kadar neler yapılmış, neler yapılması planlanıyor gibi işi ve iş yerini tanıtan bilgiler vererek mümkün olduğunca rutin işleri izlemekten kaçınarak, o gün yapılan işleri sıralamaktansa, nelerin nasıl yapıldığını nasıl yapılması gerektiğini nedenleriyle anlatarak yazılmalıdır. Bunun yanında yapılan ilginç uygulama, ölçüm yapım tekniklerine vurgular yapılarak fotoğraflarla desteklenmelidir. Gerekirse bilgilere kaynak gösterilebilir. Özetle; “Staj Defteri”, aşağıdaki kurallara uygun olarak düzenlenmelidir:

1)    Staj defteri sadece mavi renkli tükenmez ya da dolma kalem ile doldurulur. Kırmızı, siyah, vb renkli kalemler kullanmayınız.

2)    Her bir staj günü için en fazla bir sayfa kullanılır.

3)    Staj Defterinde staj yetkili kişisine ait imza-mühür-kaşe bilgileri mutlaka doldurulmalıdır.

4)    Fotoğraf istenilen yerlere mutlaka fotoğrafınızı yapıştırınız.

5)    Staj defterinde sizden doldurmanız istenen yerleri doldurunuz. 30 iş gününden sonra kalan kısma en az yarım sayfalık yaptığınız staj ile ilgili bir sonuç ve değerlendirme yazısı yazınız.

Stajınızda Başarılar Dileriz.


68119
Öğrenci
380990
Mezun
3133
Akademik Personel
4328
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu