HIZLI ERİŞİM
Akademik Etkinlikler

1. VI. Uluslararası Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi Kogresi, 12-14 Ekim 2016 tarihinde Konya Selçuk Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Kongreye yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı katılım sağladı. Kongre Kitabımız 2017 yılında Sage Yayıncılık tarafından basılmıştır. 

2. Bölümümüzde Prof. Dr. Ahmet CUMA editörlüğünde hazırlanan, bölüm ve bölüm dışından hocalarımızın da katılım sağladığı "Genel ve Karşılaştırmalı Edebiyat Çalışmaları I" başlıklı kitabımız 2019 yılında yayınlanmıştır. 

3. Bölümümüzde Dr. Öğr. Üyesi Filiz İlknur CUMA editörlüğünde hazırlanan, bölümden ve bölüm dışından hocalarımızın da katılım sağladığı "Genel ve Karşılaştırmalı Edebiyat Çalışmaları II" başlıklı kitap çalışmamız 2021 yılında yayınlamıştır.

4. Prof. Dr. Jolanta Zabarskaité'nin konuşmacı olarak katıldığı "Değişen Çevrede Dil ve Kültür Öğretiminde Yenilikler" konulu konferans 08.11.2021 tarihinde Selçuk Üniversitesi Edebiyat fakültesinde gerçekleştirilmiştir.

5.Bölümümüzde Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Taner TÜRK editörlüğünde hazırlanan, bölümden ve bölüm dışından hocalarımızın da katılım sağladığı "Genel ve Karşılaştırmalı Edebiyat Çalışmaları III" başlıklı kitap çalışmamız 2022 yılında yayınlamıştır.

6. Bölümümüzde Dr. Öğr. Üyesi Ülfet DAĞ editörlüğünde hazırlanan, bölümden ve bölüm dışından hocalarımızın da katılım sağladığı "Genel ve Karşılaştırmalı Edebiyat Çalışmaları IV" başlıklı kitap çalışmamız 2023 yılında yayınlamıştır.

7. Özbekistan Dünya Dilleri Üniversitesi ile yapmış olduğumuz memorandum çerçevesinde düzenlenen "Nevai ve Shakespeare ile Özbek Edebiyatı" başlıklı panel, Prof. Dr. Gulnoz Xallieva Iskandarovna ve Doç. Dr. Turaeva Bahor Bahriddinovna'nın katılımlarıyla 26.10.2023 tarihinde Edebiyat Fakültesi Namık Kemal Amfisinde gerçekleştirilmiştir. 

8. Bölümümüz ESTET edebiyat ve sanat topluluğunun kadınlar günü münasebetiyle düzenlediği "Kadın İmajının Edebi Eserlerdeki Yansıması" başlıklı panel Karşılaştırmalı Edebiyat bölüm hocalarımızın katılımlarıyla  08.03.2024 tarihinde Sultan Alparslan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir. 


68119
Öğrenci
380990
Mezun
3133
Akademik Personel
4328
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu