HIZLI ERİŞİM

Program Çıktıları
  1. Matematik eğitimi uygulamalarında karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
  2. Matematik kavramlarını ve genellemelerini anlar
  3. Öğrencilerin program hedeflerine göre ilerlemelerini ölçen, performansa dayalı ölçme araçları da dâhil olmak üzere, uygun ölçme ve değerlendirme araç ve yöntemlerini seçip kullanabilir.
  4. Farklı ülkelerde uygulanan matematik programlarını bilir, bunları karşılaştırır.
  5. Nicel ve nitel araştırma yöntemlerini bilir
  6. Çeşitli araştırma yöntemlerini kullanarak araştırmalar yapabilir.
  7. Matematik öğretiminde kullanılan Alana yönelik veya farklı disiplinleri kapsayabilecek nitel veya nicel bilimsel araştırmalarda veri toplama, bu verileri uygun yöntemlerle değerlendirme ve bu yöntemleri karşılaştırabilmeye ilişkin becerilere sahiptir.
  8. Alan bilgi ve becerisini akademik ortamlarda sunabilecek düzeyde yazılı ve sözlü akademik dil kullanma becerisine sahiptir.
  9. Alanında bilimsel çalışmalar yapabilir ve bu çalışmaları akademik ortamlarda sunabilir.
  10. Matematik öğretiminin niteliğini artırmak için, bilgi iletişim teknolojilerini, ilgili bilgisayar yazılımlarını ve internet kaynaklarını kullanabilir.
  11. Farklı alanlardaki problemlerin matematiksel modellerini oluşturabilir ve bunları analiz edebilir.
  12. Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilmek ve denetleyebilmek
  13. Alanındaki uygulamalarda karşılaşacağı öngörülmeyen karmaşık durumlarda, yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilir ve sorumluluk alarak çözüm üretebilir.
  14. Alanıyla ilgili bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirebilir, öğrenmeyi yönlendirebilir ve ileri düzey çalışmaları bağımsız olarak yürütebilir.
  15. Lisans yeterliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilir ve derinleştirebilir.

68032
Öğrenci
381035
Mezun
3134
Akademik Personel
4318
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu