HIZLI ERİŞİM
Tanıtım

Bölüm Başkanı : Prof. Dr. Mehmet Fedai KAYA

Erasmus Koordinatör : Doç.Dr.İsmail KINACI

Farabi Koordinatör : Dr.Öğr.Üy.Demet SEZER

Mevlana Koordinatör : Dr.Öğr.Üy.Demet SEZER

AKTS Koordinatör : Doç.Dr.İsmail KINACI

Bologna Koordiantörü :


Hakkında :

Selçuk Üniversitesi Aktüerya Bilimleri Bölümü, Fen Fakültesi'ne bağlı olarak 2014 yılında Aktüerya Bölümü adı ile kurulmuş 2020 yılında Aktüerya Bilimleri Bölümü olarak değiştirilmiştir. Öğrenci alımına 2018 yılında başlanmıştır. Bölümde 2 profesör, 2 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 5 kişilik bir akademik kadro tarafından eğitim verilmektedir. 2013 yılında yüksek lisans programı açılmıştır.

Amacı :

 Bu programın amacı yatırım, finansman ve demografi konularında matematiksel ve istatistiksel teori ve teknikleri uygulayabilecek çağdaş ve yaratıcı aktüer adayları yetiştirmektir.

Program Dili :

Türkçe

Kabul ve Kayıt Koşulları :

Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir. ÖSYM tarafından bölüm programına yerleştirilen öğrenciler programa kayıt yaptırma hakkı kazanırlar.

Önceki Öğrenmenin Tanınması :

Daha önce öğrenim gördükleri yurt içi veya yurt dışındaki diğer Yükseköğretim Üniversitesine kesin kayıt yaptıran öğrenciler, ilk hafta içinde başvurdukları takdirde, kredi ve not transfer talepleri ilgili öğretim birimi yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek bütün öğrenimini kapsayacak şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere karara bağlanır.

Mezuniyet Şartları :

Aktüerya Bilimleri Bölümü öğrencilerinin mezun olmak için 40 adet zorunlu, 12 adet seçmeli, 2 adet teknik olmayan seçmeli ders alarak 240 AKTS’ yi tamamlamaları gerekmektedir.

Ölçme ve Değerlendirme Esasları :

Ölçme ve değerlendirme esasları ders öğretim planında açıkça belirtilmiştir.
 

Üst Derece Programlara Geçiş :

Lisans düzeyinden mezun olan öğrencilerimiz, ilgi duydukları uygun alanlarda, yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilirler.
 


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu