HIZLI ERİŞİM
Tanıtım

1976–1977 öğretim yılında Fen Fakültesinin 6 bölümünden biri olarak kuruldu. Ankara Üniversitesi, ODTÜ gibi üniversitelerden öğretim üyesi desteği aldı. Bölümden yetişen birçok öğretim üyesi çeşitli üniversitelerde görev yapmaktadır. Halen; 12 profesör, 5 doçent, 7 doktor öğretim üyesi, 2 araştırma görevlisini kadrosunda barındırmaktadır. 1987–1988 yılında taşındığı Alâeddin Keykubat Kampusü’nde eğitim öğretimine devam etmektedir.


Bölümümüz

1. Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi,
2. Cebir ve Sayılar Teorisi,
3. Geometri,
4. Topoloji,
5. Uygulamalı Matematik

olmak üzere beş bilim dalından oluşmaktadır.

AMACI

Matematik bölümü lisans eğitiminin temel amacı öğrencilerin kapsamlı bir şekilde eğitilerek bağımsız, eleştirel yaklaşıma sahip ve kendine güvenen bireyler olarak matematiği inceleyebilen ve uygulayabilen şahıslar yetiştirmek ve dünyada ilk 500 üniversite arasına girebilmek için lisansüstü çalışmaları amaçlayan öğrencileri de bu yönde hazırlamaktır.

VİZYON

Matematik Bölümü Lisans Programı, matematiğin değişik alanlarında araştırma yapabilecek lisans düzeyinde bilgiye sahip bilgisayar yazılımı, finans, iktisat gibi matematikle yakından ilintili alanlarda temel bilgiye sahip kişiler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

MİSYON

Bölümümüz, matematiğin her alanında uluslararası düzeyde çalışmalar yapabilecek bilgilere sahip ve edindiği bilgileri diğer disiplinlere uygulama becerisini kazanmış, eleştirel bakan ve düşünebilen, karşılaştığı sorunlara çözüm getirebilen, bulunduğu konumda öncü ve evrensel değerlere saygılı bireyler yetiştirmeyi ve kaliteli bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yaptırmayı hedefler.

TANIM

Bölüm 1976-1977 yılları arasında Fen Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Bu dönemde Ankara Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) gibi köklü üniversiteler tarafından desteklenmektedir. Günümüzde, bu kurumdan mezun olan birçok eğitmen ülke genelinde çeşitli üniversitelerde eğitim görmektedir. Şuan 8 profesör, 7 doçent, 6 doktor öğretim üyesi, 5 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Alâeddin Keykubat Kampüsündeki eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

PROGRAM DİLİ

Türkçe

İSTİHDAM

Matematik Bölümü mezunları ilk ve orta eğitim kurumlarında öğretmenlik, özel eğitim kurumlarında eğitmenlik, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde matematik ve bilgisayar destekli çözüm üretme uzmanı, işletmelerin mühendislik analizi ve tasarımı yapan bölümlerinde kariyer imkânları bulabilirler. Ayrıca yüksek lisans ve doktora çalışmaları gibi akademik çalışma alanları ile araştırma projelerinde yer alma imkânları kendilerine açıktır.

MEZUN ŞART

Matematik Lisans programından mezun olabilmek için eğitim-öğretim programında yer alan tüm zorunlu dersleri ve alması gereken seçmeli derslerin tamamını başarması, genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve toplam 240 AKTS kredilik iş yükünü tamamlaması gerekir.

KABUL ŞARTLARI

Matematik bölümüne kayıt yaptırmak isteyen kişinin, Selçuk Üniversitesinin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş (başvuru koşullarını sağlamak şartıyla) yapabilir. Selçuk Üniversitesi kabul edilen bir anlaşma ile sınırları çizilmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler bölümde İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planında belirtilen herhangi bir Türkçe dersi seçebilir.

ÖNCEKİ ÖĞRENİM TANIMI

Lise mezunu olmak yeterli.

ÜST DERECE PROGRAMLARI

Matematik Bölümünün lisans programını başarı ile tamamlayanlar aynı bölümde yüksek lisans ve/veya doktora yapabilecekleri gibi, başka alanlarda da yüksek lisans programına başvurabilirler. Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü lisansüstü programlarına başvuru koşullarına Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün internet sayfalarından ulaşabilirsiniz.

ÖLÇME DEĞERLENDİRME

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli Ders Öğretim Planında ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.


70751
Öğrenci
390149
Mezun
3181
Akademik Personel
4375
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu