HIZLI ERİŞİM
Tanıtım

AMAÇ

Öğrencilere bilgisayar mühendisliği ve alanlarında modern mühendislik araçlarını kullanarak bilgisayar mühendisliği sorunları çözme yeteneğinin geliştirilmesi tekniklerinin kazandırılmasıdır.

HEDEF

Öğrencileri teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen, sayısal ve akademik düşünme gücüne sahip ve endüstriyel faydaya uygulayabilen bilgi ve donanıma sahip olarak yetiştirmektir.

KAZANIMLAR

Mühendislik problemlerini tanımlama, modelleme ve çözme becerisi kazanır, İstenen gereksinimleri karşılayacak biçimde bir yazılım sistemi tasarlar, Çok disiplinli konularda çalışabilir, Mühendislik uygulamaları için gerekli olan teknikleri ve modern araçları kullanabilir, Yenilikçi ve sorgulayıcı düşünüp sıra dışı yollar bulabilme becerisi ve yaşam boyu öğrenme bilinci kazanır

ÖĞRETİM DİLİ

Öğretim Dili Türkçe’dir.

AÇIKLAMA

Bilgisayar Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin toplam 21 krediden az olmamak koşulu ile en az yedi ders, seminer, uzmanlık alan dersleri alıp ve bir yüksek lisans/doktora tezi hazırlayıp, jüri önünde sunarak başarılı olması gerekmektedir. Eğitim süresi dört yarıyıl olup program en çok altı yarıyılda tamamlanır.


68097
Öğrenci
381002
Mezun
3131
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu