HIZLI ERİŞİM

Tezsiz Yüksek Lisans Programı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Tanıtım

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan 09/08/2022 tarih ve 25669789-104.01.03-335903 sayılı karar ile Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı açılmıştır.

Programının amacı, öğrenciye Bilgisayar Mühendisliği alanında bilgi kazandırarak, bu bilgiyi uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir.

Programın eğitim dili Türkçe’ dir. Dersler, her yıl Selçuk Üniversitesi Senatosu tarafından belirlenen Fen Bilimleri Enstitüsü 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Akademik Takvimine uygun olarak, hafta içi mesai saatleri sonrasında veya hafta sonu yürütülmektedir.

Başvuru ve Kayıt İşlemleri

Programa kabul edilebilmesi için öğrencinin bir lisans derecesine sahip olması, ilanda belirtilen koşulları sağlaması ve ilanda yazılı süre içinde Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüne başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru sonunda kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler S.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından belirlenen 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans harcını yatırarak öğrencilik hakkı kazanabilirler.

Dersler

Programdan mezun olmak için öğrencilerin, 30 krediden ve 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az 10 dersi ile Dönem Projesi dersini alması ve başarıyla tamamlaması gerekir. Öğrencinin en az 2 en çok 3 dönem içinde programı tamamlaması gerekir. Öğrenci Dönem Projesi dersini 2. veya 3. dönemde, diğer dersler ile birlikte alabilir. İlk dönem içinde öğrencilerin ders seçiminde ve dönem projesinin yürütülmesinde danışmanlık yapacak bir danışman atanacaktır. Öğrencilerin dönem projelerini, enstitünün tez şablonu ve tez yazım kurallarına uygun olarak hazırlaması ve S.Ü. Bilgisayar Mühendisliği bölüm hocalarından oluşan danışmanı dâhil üç öğretim elemanından oluşan bir jüri karşısında savunması ve yazılı olarak teslim etmesi gerekmektedir. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, başvurdukları yükseköğretim kurumunun tezli yüksek lisans programı için belirlenmiş olan asgari şartları sağlayarak, tezli yüksek lisans programına geçiş yapabilirler. Bu durumda, bu programda alınan dersler enstitü yönetim kurulu kararıyla tezli yüksek lisans programındaki derslerin yerine sayılabilir.

Müfredat

Program kapsamında alınması gereken dersler şu şekildedir.

Ders Adı

Kredi

AKTS

Öğretim Elemanı

1. DÖNEM

Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik

3

5

Prof. Dr. Fatih BAŞÇİFTÇİ

Görüntü İşleme Uygulamaları

3

5

Dr. Öğr. Üyesi İlkay ÇINAR

İleri İşletim Sistemleri

3

5

Dr. Öğr. Üyesi Selahattin ALAN

Nesne Yönelimli Programlama İlkeleri ve Tasarım

3

5

Doç. Dr. Tahir SAĞ

Makine Öğrenmesi

3

5

Doç. Dr. İlker Ali ÖZKAN

2. DÖNEM

Nesnelerin İnterneti ve Gerçek Zamanlı Sistemlerin Modellenmesi

3

5

Prof. Dr. Adem Alpaslan ALTUN

Çapraz Platform Mobil Programlama

3

5

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Cevahir ÇINAR

İnsan Bilgisayar Etkileşimi ve Yeni Yaklaşımlar

3

5

Prof. Dr. Nurettin DOĞAN

İleri Veri Tabanı Sistemleri

3

5

Dr. Öğr. Üyesi Onur İNAN

Şifreleme Bilimine Giriş

3

5

Doç. Dr. Humar KAHRAMANLI ÖRNEK

3. DÖNEM

UYGULAMA PROJESİ

0

30

Proje Danışmanı

* Uygulama Projesi Dersi Enstitüye başvuru yapılarak 2. Dönemde de alınabilir.

 

Otomasyon

Dönem Kayıt ile ilgili işlemleriniz ve danışman bilgisine ulaşmak için S.Ü. Enstitü Otomasyon Sistemini kullanabilirsiniz.

Program kapsamında işlenen dersler kayıt altına alınmakta ve sonradan erişime imkan sağlayacak şekilde yayımlanmaktadır. Ders kayıtları ve ders notlarına erişmek için öğrenci numaranız ve otomasyon şifreniz ile S.Ü. Uzaktan Eğitim Sistemini kullanabilirsiniz.

 

İletişim

Enstitü ile ilgili süreçler ile ilgili olarak, S.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Web Sayfasının Sıkça Sorulan Sorular bölümünden faydalanabilirsiniz. Ayrıca Enstitü Öğrenci İşlerinden telefon ile bilgi alabilirsiniz. Dersler ya da bölüm ile ilgili süreçler ile ilgili olarak danışmanınız ile mail yoluyla bağlantıya geçebilirsiniz.


68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu