Hakkında

Biyokimya programı, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini içeren lisansüstü seviyede bir programdır ve Biyoloji, Kimya, Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği Bölümleri tarafından ortak olarak yönetilen bölümler arası bir ana daldır.
Programın amacı araştırma faaliyetlerini koordine etmek ve yüksek lisans öğrencileri ile biyokimyasal araştırma yapan personel arasındaki etkileşimi teşvik etmektir. Programın öne çıkan alanı, teorik ve uygulamalı sistemlerin moleküler yönleri üzerinedir. İlgili program, bu alanda deneyim ve kariyer hedeflerine sahip öğrencilere açıktır.
Biyoloji veya Kimya dalında alınmış olan lisans dereceleri, programa uyum sağlamada çok önemlidir. Bununla birlikte, farklı lisans dallarından mezun öğrencilere Programımıza uyum sağlanması için kişiselleştirilmiş oryantasyon dersleri düzenlenebilir.