HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Genel Bilgiler

Amacı:

Bu program; öğrencilerin İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda gerekli bilgileri edinmelerini ve bu konuda kendilerini yetiştirerek becerilerini arttırmayı ve İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yetişmiş uzmanları sektöre kazandırarak sektörde bu konuda var olan uzman açığının kapanmasına katkı sağlamayı hedeflemiştir. Bu sayede ülkemizde İş Sağlığı ve Güvenliğiyle ilgili meydana gelen kazaların azalmasına katkı sağlanarak ülkemizin uluslararası arenada İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda ileri ülkeler seviyesine çıkmasına katkı sağlanacaktır.

Gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeler için İş Sağlığı ve Güvenliği dalında eğitilmiş personel ihtiyacı giderek artmakta olup, bu alanda oluşan açığın giderilmesi İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda uzmanların yetiştirilmesiyle mümkündür. 2. Öğretim Tezsiz yüksek lisans programının açılmasındaki en temel amaçlardan biri çalışma hayatından kişilerin de yüksek lisans yapma taleplerine cevap verebilecek bir program oluşturmaktır. Bir diğer amaç ise ilgili mevzuatta belirtilen fakülte mezunlarının, B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına girmeye hak kazanarak sektörlerin eğitilmiş personel ihtiyacını karşılanmasıdır.

Program Dili: Türkçe

Kabul ve Kayıt Koşulları:

İş Sağlığı ve Güvenliği alanında kariyer planı yapmış olan tüm lisans mezunları bu programa başvurabilmekle birlikte, özellikle mühendislik fakültelerinin tüm bölümleri, tıp fakülteleri, fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya ve biyoloji bölümleri, mimarlık bölümleri, teknik eğitim fakültelerinden teknik öğretmen olarak mezun olanlar, teknoloji fakülteleri mezunları başvurabilirler.

  • Tüm Mühendislik Fakülteleri Mezunları
  • Mimarlar
  • Teknik Eğitim Fakültesi Mezunları
  • Fen – Edebiyat Fakültelerinin Fizik, Kimya, Biyoloji bölümü mezunları
  • Lisans mezunu olup aynı zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği Ön lisans Programı mezunu olanlar
  • Lisans mezunu olup aynı zamanda ÇSGB’den alınmış C, B ya da A Sınıfı İSG Uzmanlık belgesine sahip olanlar.
  • İş Sağlığı ve Güvenliği alanında kariyer planı yapan tüm Lisans mezunları

 

  1. Tezsiz Yüksek Lisans Programına öğrenci kabulünde başarı değerlendirme notu lisans mezuniyet notu dikkate alınarak belirlenir.
  2. Tezsiz yüksek lisans programına başvuran adayların başarı sıralaması lisans mezuniyet notuna göre sıralanır. İlan edilen kontenjan sayısı kadar aday, kesin kayıt yaptırmaları için enstitü İnternet sayfasında ilan edilir. Asıl listeden kontenjan dolmadığı takdirde ilan edilen gün ve saatte yedek listeden başarı sıralamasına göre kayıt alınır.

Öğrenim Süresi:

Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Ders ve Kredi Yükü:

Tezsiz yüksek lisans programı toplam 33 krediden ve 90 AKTS’den az olmamak kaydıyla onbir ders ile bir uygulama projesi dersinden oluşmaktadır. Öğrenci, uygulama projesi dersinin alındığı yarıyılda uygulama projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır.

Öğrenciler 1. Dönemde 5 (beş) ders, 2. Dönemde 6 (altı) ders, 3. Dönemde 1 (bir) ders (Uygulama Projesi) almaktadır. Öğrenciler dilekçe ile müracaat ederek istemeleri halinde Uygulama Projesi dersini 2. Dönemde de alabilirler ve böylece 2 dönemde programı tamamlayarak mezun olabilirler.

Örgün (aynı zamanda Destekleyici Uzaktan Eğitim) ile yürütülen tezsiz yüksek lisans programında başarısız olunan ders/dersler öğretim süresi içerisinde tekrar alınabilir.

Başarı Denetlemesi:

Derslerini ve Uygulama projesini başarı ile tamamlayan öğrenciye tezsiz yüksek lisans diploması verilir.


68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu