HIZLI ERİŞİM

Bölüm Tanıtımı & Vizyon & Misyon

İstatistik, belirli bir amaç için veri toplama, tablo ve grafiklerle özetleme, sonuçları yorumlama, sonuçların güven derecelerini açıklama, örneklerden elde edilen sonuçları kitle için genelleme, özellikler arasındaki ilişkiyi araştırma, çeşitli konularda geleceğe ilişkin tahmin yapma, deney düzenleme ve gözlem ilkelerini kapsayan disiplinler arası bir bilimdir. Belirli bir amaç için verilerin toplanması, sınıflandırılması, analizi ve sonuçlarının yorumlanması esasına dayanır. Doğa bilimleri, sosyal bilimler, fen bilimleri, veterinerlik, ziraat gibi pek çok bilim dalında geniş bir uygulama alanına sahiptir. Aynı zamanda kamuoyu yoklamalarında, iş dünyası ve hükûmetle ilişkili tüm alanlarda karar aşamalarında kullanılmaktadır.

1997 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde öğretim hayatına başlayan Selçuk Üniversitesi istatistik Bölümü, 3 profesör, 2 doçent, 2 doktor öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisi olmak üzere 9 kişilik bir bilimsel kadroya sahiptir. Bölümümüzün halihazırda AlpenAdria-Universität Klagenfurt üniversitesi ile 2021-2027 yıllarını kapsayan ERASMUS anlaşması mevcuttur.

İstatistik bölümü lisansüstü programının amacı, bilim dünyası ve toplumun temel değerlerini benimsemiş, günümüz ihtiyaçlarına göre yaşam bilimleri alanında hem teorik hem de uygulama bilgileriyle donanmış, farklılıklara saygılı, etik değerlere bağlı, günümüz gereklerine uygun araştırma imkanlarını kullanarak, bilginin üretilmesi ve uygulanmasını görev edinmiş, toplum ihtiyaçlarına uygun bilimsel düşünceye sahip, donanımlı, cesaretli, girişimci niteliklerde istatistikçiler yetiştirmektir.

İstatistik bölümü lisansüstü programının vizyonu, lisans düzeyinde edindiği bilgi ve beceriyi her alanda toplum yararına etkin bir biçimde kullanabilen, evrensel değerlere sahip, üstün nitelikli istatistikçiler yetiştirmek ve ülke geleceğinin planlanmasında, ekonomik ve sosyal hedeflerin belirlenmesinde öncü görevler üstlenmelerini sağlamaktır.

İstatistik bölümü lisansüstü programının misyonu, vereceği eğitim-öğretim ve üreteceği bilgi ile ulusal ve uluslararası alanda tanınan, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasına katkı sağlayan, bilimsel araştırmalarla topluma öncülük eden seçkin bir anabilim dalı olmaktır. Program dili Türkçedir. Tez önerisi kabul edilen öğrenciler, BAP bursiyeri olarak bölümümüzde görev yapabilmektedir.


65200
Öğrenci
383528
Mezun
3117
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu