HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Genel Bilgiler:

Mekatronik, Makina, Elektronik ve Bilgisayar alanı bilgilerinin sinerjik olarak işbirliği içinde kullanılmasıyla ortaya çıkan yeni bir yaklaşımdır. Mekatronik mühendisleri problemlere ve projelere sadece bir Makine ya da Elektronik mühendisi gibi bakmazlar. Daha geniş çerçeveden bakarak daha tasarım aşamasında farklı disiplinlerin gereklerini de düşünürler. Selçuk Üniversitesi Mekatronik Yüksek Lisans Programının amacı Makina ve Elektrik‐ Elektronik gibi farklı disiplinlerden gelen mühendislere diğer disiplinin yaklaşımını da kullanmayı ve mekatronik tasarımın sinerjik yaklaşımını öğretmektir.

Öğrenciler danışmanları ile matematik ve üç zorunlu mekatronik dersi dışında tez yapacakları konunun gereklerine uygun olarak Mekatronik seçimli dersleri ve diğer derslerden dört ders daha alırlar.

Amacı:

Günümüzde makine, elektronik ve yazılım alanlarındaki hızlı teknolojik gelişmeler, sanayi, sağlık ve ulaşım gibi bir çok sektörde, ileri otomasyon sistemlerinin ve akıllı robotların kullanımının yaygınlaşmasına neden olmuştur. Bu nedenle mekatronik mühendislerine olan talep günden güne artmaktadır. Programın amacı, mesleki açıdan yeterli teorik bilgi ve pratik beceriye sahip mühendisler yetiştirerek bu alandaki donanımlı personel ihtiyacını karşılamaktır.

 

Kabul ve Kayıt Koşulları:

Selçuk Üniversitesi’ndeki yüksek lisans programlarına başvuru yapmak için, başvuru sahiplerinin Fen Bilimleri Enstitüsünün belirlediği minimum koşulları sağlaması gerekiyor. Tezli yüksek lisans ve doktora programlarına, çevrimiçi olarak başvuruda bulunabilir, başvurunuza eklemeniz gereken belgeleri ise Öğrenci Kaynakları Birimi'ne elden teslim edebilir veya postayla gönderebilirsiniz.

Her başvuru için önce belge kontrolü yapılır, sonrasında da başvuru sahipleri yazılı sınava davet edilir. Bu davet sonrasında, Kabul Jürisi değerlendirme yapıp sonucu bildirir.


61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu