HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Anabilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Tamer MARAKOĞLU

Vizyon: Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümünde "Yüksek Lisans ve Doktora" yapmanın her zaman tercih edilebilir olmasını sağlamak, verilen eğitim ve öğretimle ulusal kalkınmaya katkıda bulunularak Uluslararası düzeyde tanınan bir bölüm olmayı başarmaktır.

Misyon: Yeterli oranda Tarım Makineleri ve Teknolojileri bilgileriyle donatılmış özel ve kamu kuruluşlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR-GE çalışmalarında görev alabilecek nitelikli Yüksek Mühendisler ve Doktoralı Mühendisler yetiştirmektir.

Amacı: Eğitim sonucunda bir Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisinin Tarım Makineleri ve Teknolojileri konularında tasarım, geliştirme ve analiz yapabilir olma yeteneğine sahip olması hedeflenmektedir.

Program Dili: Türkçe

Program Tanıtımı: Bölümümüzün eğitim politikası hızla gelişen tarım makineleri ve teknolojileri alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek uygun dersler ve uygulamalar ile profesyonel eğitim sağlamaktır. Bölümümüzde nitelikli öğretim üyesi kadrosu tarafından yürütülen araştırma projeleri ve bilimsel çalışmalar sayesinde alt yapı ve bilgi birikimi sürekli gelişmektedir.

Kabul ve Kayıt Koşulları: Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği ya da yakın mühendislik alanlarında lisans derecesine sahip olmaları gerekmektedir. Lisans derecesini farklı bir alanda almış olan adaylar Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Anabilim Dalı ve Enstitü Yönetim Kurulunun belirleyeceği Bilimsel Hazırlık Programına katılırlar. Doktora Programına başvuracak adaylar Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği ya da yakın mühendislik alanlarında tezli yüksek lisans derecelerine sahip olmaları gerekmektedir. Diğer gerekli şartlar başvuru döneminden önce Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından duyurulur.

Önceki Öğrenmenin Tanınması: Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki öğrenmenin tanınması, özel öğrenci kabulu, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulunun belirlemiş olduğu "Yüksek Öğretim Kurumlarında Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" kapsamında gerçekleşmektedir.

Mezuniyet Şartları: Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Programından Yüksek Lisans veya Doktora derecelerinden mezun olunabilmesi için gerekli koşullar Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından sunulan Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nde belirtilmiştir.

Ölçme ve Değerlendirme Esasları: Ölçme ve Değerlendirme Esasları Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından sunulan Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nde belirtilmiştir.

İstihdam Olanakları: Tarım ve Orman Bakanlığı ve benzer Bakanlıklara bağlı kuruluşlarda, kamu kuruluşlarında ve Araştırma Enstitülerinde Yüksek Mühendis ve Doktoralı Mühendis olarak, bankalarda uzman olarak, Tarım Makineleri ve Teknolojileri ile ilgili özel sektör kuruluşlarında çeşitli kademelerde istihdam edilebilirler.

Üst Derece Programlara Geçiş: Tarım Makinleri ve Teknolojileri Mühendisliği programından gerekli şartları tamamlayarak yüksek lisans derecesi ile mezun olan öğrencilerimiz doktora için gerekli (ALES, YDS ve YÖKDİL vb.) sınavlarda aldıkları sonuçlara bağlı olarak müracat ettikleri kurumların yeterlilik şartlarını sağladıkları durumlarda alanlarında ve alandışı doktora programlarında kabul edilebilirler.


68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu