HIZLI ERİŞİM

Çayır Mera ve Yem Bitkileri

Türkiye’de tarımsal faaliyetlerin yapıldığı 42 milyon hektar alan bulunmaktadır. Bu alanın 14,6 milyon hektarı çayır ve mera ve 2.7 milyon hektarı yem bitkileri tarımı yapılan alan olarak kullanılmaktadır. Çayır, mera ve yem bitkilerine ayrılan alandan yaklaşık 67 milyon küçük ve büyük baş hayvan faydalanmaktadır ( yabani hayvanlar hariç ).  Türkiye’de her yıl 15.5 milyon hektarlık bir alanda bitkisel üretim yapılmaktadır. Yaklaşık olarak, bu alana eşdeğer bir alanda çayır, mera ve yem bitkileri üretimine yönelik faaliyetler sürdürülmektedir. Bu durum Çayır Mera ve Yem Bitkileri Anabilim Dalının önemini ortaya koymaktadır. Anabilim dalında çayır, mera yem bitkileri üretim alanlarından sürdürülebilir faydalanma, ıslah, yetiştirme, yem bitkilerinin ve yem kaynaklarının tanıtılması; mevcut ve ileriye yönelik projeler hakkında Lisans ve Lisansüstü düzeyde teorik ve pratik bilgiler kazandırılmaktadır.

 

Prof. Dr. Ramazan ACAR

Yem Bitkileri

(Telefon: 2232854)

Prof. Dr. Mehmet Ali AVCI

Yem Bitkileri

(Telefon: 2232861)

 
 

Prof. Dr. Abdullah ÖZKÖSE

Yem Bitkileri

(Telefon: 2232888)

 

Dr. Öğr. Üyesi Nur KOÇ KOYUN 

Yem Bitkileri

(Telefon: 2232990)

 

 

68127
Öğrenci
380983
Mezun
3133
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu