HIZLI ERİŞİM

Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller

Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller, Dünyada ve Türkiye’de tarım alanlarının yarısından fazlasında yetiştirilmekte olan bitki grubudur.  Dünyada ve ülkemizde kurak ve yarı kurak bölgelerde, nadasa bırakılan alanların büyük bir kısmında da bu bitkilerin yetiştirildiği göz önünde bulundurulduğunda, hem dünyada hem de ülkemizde tarım alanlarının yaklaşık %70’inde bu bitkilerin tarımının yapıldığı söylenebilir.

Dünyada ortalama günlük enerjinin %60’ından fazlası bu bitkilerden sağlanırken, bu oran Türkiye ve gelişmekte olan ülkelerde çok daha yüksektir. Diğer taraftan hayvanların beslenmesinde de bu bitkilerin çok önemli olduğu dikkate alındığında; insanlık günlük besin ihtiyacının direkt ve dolaylı olarak yaklaşık %80’ini tahıl ve yemeklik tane baklagillerden sağlamaktadır. Bütün bunlara ilave olarak gıda ve yem sanayinde hammadde olarak ilk sırada bu ürünler kullanılmaktadır.

Prof. Dr. Süleyman SOYLU  

Tahıllar

(Telefon: 2232855)

Prof. Dr. Mustafa ÖNDER

Yemeklik Baklagiller

(Telefon: 2232857)

Prof. Dr. Ali TOPAL

Tahıllar

(Telefon: 2232847)

Prof. Dr. Sabri GÖKMEN

Tahıllar

(Telefon: 2232997)

Prof. Dr. Mehmet BABAOĞLU

Biyoteknoloji

(Telefon: 2232860)

Prof. Dr. Ercan CEYHAN

Yemeklik Baklagiller, Bitki Islahı

(Telefon: 2232856)

 

Prof. Dr. Ali KAHRAMAN

Yemeklik Baklagiller

(Telefon: 2232942)

Doç. Dr. Elif ÖZDEMİR

Tahıllar

(Telefon: 2232849)


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu