HIZLI ERİŞİM
Program Çıktıları
- Temel alan ile ilgili, bilgi ve anlayışa sahiptir.
- Siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanındaki kavramlara, teorilere ve ilişkilere hâkimdir.
- Ulusal ve uluslararası düzeyde kamu yönetimi, hukuk, siyaset, sosyoloji, kentleşme, çevre sorunları, ekonomi gibi konularda kurumsal ve uygulama alanlarında ortaya çıkan yenilikleri takip eder.
- Yeni fikir üretebilir (yaratıcılık).
- Sorunları belirleyip, çözüm üretip sorunları çözebilir.
- Soyut ve analitik düşünüp, fikirleri sentezleyebilir.
- Eleştirel olup, kendi kendini eleştirebilir.
- Kaymakamlık, idari yargı hakimliği, müfettişlik, denetmenlik, kontrolörlük ve uzman yardımcılığı gibi kamu yönetiminin kariyer alanlarında kendini geliştirme potansiyeline ve becerisine sahiptir.
- Kamu yönetimi ve siyaset bilimine ait konularda araştırmalar yapar, siyasal ve toplumsal olguları farklı disiplinlerin bakış açısıyla da bilimsel açıdan değerlendirerek çözüm üretir.
- Alanda uzman olmayan kişilere disiplinin temel bilgilerini aktarabilir.
- Kendi dilinde sözlü yazılı olarak iletişim kurabilir.
- Uluslararası bağlamda çalışabilir.
- İnsiyatif alabilir, girişimde bulunabilir ve ruhunu ve entelektüel merakını geliştirebilir.
- Bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilir.
- Kamu kurum ve kuruluşları, siyasi kurumlar, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin insan kaynakları, halkla ilişkiler, mali yönetim ve denetim gibi yönetim alanlarının çeşitli düzeylerinde görev alabilecek niteliklere sahiptir.
- Çok kültürlü bir dünyada yaşadığının bilincinde olarak küresel beceriler edinmiş fakat yerellikten de kopmamış, başkalarının kültürlerine ve düşüncelerine saygılı, aynı zamanda kendi tarihiyle ve kültürüyle barışıktır.
- Kamu yönetimine temel oluşturan diğer disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olarak bu disiplinlerden yararlanır ve kendini kamu yönetimi temel alanıyla sınırlandırmayarak disiplinler arası çalışır.
- Kamu yönetimi alanında güncel sorunları algılar, yorumlar yapar ve çözümler önerir.
- En az bir yabancı dil bilerek alandaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar.
- Çalışmalarında ulusal ve uluslararası literatür ve uygulamaları değerlendirerek karşılaştırmalı bir bakış açısı ortaya koyar.