HIZLI ERİŞİM
Program Çıktıları
- Uluslararası Ticaret alanındaki kavramlara, teorilere ve ilişkilere hakimdir.
- Uluslararası Finans ve Uluslararası Finansal Sistem ve Kuramları ile ilgili temel bilgilere sahiptir.
- Küresel İşletmecilik, Üretim Yönetimi ve Yöneticilik konularında bilgi sahibi olur.
- İşletmelerin Muhasebe, Finans, Üretim, Pazarlama ve İnsan Kaynakları alanlarında gerekli bilgilere lisans seviyesinde sahip olur, sorunları tanımlar ve çözüm yolları sunar .
- Gümrük Müşavirliği, Muhasebe, Müfettişlik, Denetmenlik, Kontrolörlük ve Uzman yardımcılığı gibi kariyer alanlarında kendini geliştirme potansiyeli ve becerisine sahiptir.
- E-ticaret, Uluslararası Ticaret Yazılım Programları, Stratejik Yönetim, Bilgisayarlı Muhasabe, Finansal Tablolar fonksiyonlarından görev aldığı konularda bilgi teknolojilerini kullanır.
- Tüketici davranışlarını analiz ederek ulusal ve uluslararası pazarlarda uygulamak üzere strateji, taktik ve teknikleri öğrenir.
- Gümrük Mevzuatı, Gümrük Beyannamesi ve Gümrükleme işlemleri hakkında gerekli bilgi ve yetkinliğe sahiptir.
- Avrupa Birliği, Dünya Ticaret Örgütü, Uluslararası Ticaret Odası gibi Uluslararası Ticaret ile ilgili kurum ve kuruluşların işlevleri hakkında yeterli bilgiye sahiptir.
- Alanında yapılan bilimsel faaliyetleri ve güncel gelişmeleri takip edebilir ve eleştirel bir şekilde yorumlar.
- Kültürlerarası iletişimde temel bilgiler edinir ve uluslararası pazarlamada bu iletişim tekniklerinden faydalanır.
- Dış ticaret ile ilgili faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruşları ve özel işletmelerde görev yapabilecek, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahiptir.
- Uluslararası dağıtım kanalları, tedarik zinciri, uluslararası lojistik maliyetleri ve maliyet muhasebesi alanlarında temel bilgiler edinir.
- Firmaların uluslararası ticarette karşılaştıkları zorluklarda işletme stratejileri, örgüt yapısı, küresel ticaret çevresi, devlet politikalarındaki farklılıklar, stratejik ittifaklar, rekabet koşulları gibi değişkenleri dikkate alarak politika formülasyonu, planlama, kontrol ve örgütleme yapar.
- Girişimcilik, Kambiyo rejimleri, Serbest Bölgeler gibi alanlar hakkında öğrendikleri bilgileri aldığı yabancı dilleri de kullanarak gerek bireysel gerek ortaklık şeklinde kendi işini kurma becerisine sahip olur.
- İharacat ve ithalat işlemleri, yönetimi ve belgeler hakkında bilgi sahibi olur.
- İş ahlakı bilinciyle, çevreye duyarlı, geri dönüşüm ve sürdürülebilir kaynak odaklı çalışmalar yaparak sosyal, kültürel ve evrensel hakların korunmasına yönelik beceri, bilgi ve uygulama yeteneğine sahiptir.
- Ticaret Hukuku, Uluslararası Ticaret Hukuku gibi hukukun temel kavramlarına ve alanıyla ilgili olan kısımlarına hakimdir ve gerektiği zaman kullanabilme becerisine sahip olur.