HIZLI ERİŞİM

Program Çıktıları

Program Çıktıları

  1. Uluslararası Ticaret alanındaki kavramlara, teorilere ve ilişkilere hakimdir.
  2. Uluslararası Finans ve Uluslararası Finansal Sistem ve Kuramları ile ilgili temel bilgilere sahiptir.
  3. Küresel İşletmecilik, Üretim Yönetimi ve Yöneticilik konularında bilgi sahibi olur.
  4. İşletmelerin Muhasebe, Finans, Üretim, Pazarlama ve İnsan Kaynakları alanlarında gerekli bilgilere lisans seviyesinde sahip olur, sorunları tanımlar ve çözüm yolları sunar .
  5. Gümrük Müşavirliği, Muhasebe, Müfettişlik, Denetmenlik, Kontrolörlük ve Uzman yardımcılığı gibi kariyer alanlarında kendini geliştirme potansiyeli ve becerisine sahiptir.
  6. E-ticaret, Uluslararası Ticaret Yazılım Programları, Stratejik Yönetim, Bilgisayarlı Muhasabe, Finansal Tablolar fonksiyonlarından görev aldığı konularda bilgi teknolojilerini kullanır.
  7. Tüketici davranışlarını analiz ederek ulusal ve uluslararası pazarlarda uygulamak üzere strateji, taktik ve teknikleri öğrenir.
  8. Gümrük Mevzuatı, Gümrük Beyannamesi ve Gümrükleme işlemleri hakkında gerekli bilgi ve yetkinliğe sahiptir.
  9. Avrupa Birliği, Dünya Ticaret Örgütü, Uluslararası Ticaret Odası gibi Uluslararası Ticaret ile ilgili kurum ve kuruluşların işlevleri hakkında yeterli bilgiye sahiptir.
  10. Alanında yapılan bilimsel faaliyetleri ve güncel gelişmeleri takip edebilir ve eleştirel bir şekilde yorumlar.
  11. Kültürlerarası iletişimde temel bilgiler edinir ve uluslararası pazarlamada bu iletişim tekniklerinden faydalanır.
  12. Dış ticaret ile ilgili faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruşları ve özel işletmelerde görev yapabilecek, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahiptir.
  13. Uluslararası dağıtım kanalları, tedarik zinciri, uluslararası lojistik maliyetleri ve maliyet muhasebesi alanlarında temel bilgiler edinir.
  14. Firmaların uluslararası ticarette karşılaştıkları zorluklarda işletme stratejileri, örgüt yapısı, küresel ticaret çevresi, devlet politikalarındaki farklılıklar, stratejik ittifaklar, rekabet koşulları gibi değişkenleri dikkate alarak politika formülasyonu, planlama, kontrol ve örgütleme yapar.
  15. Girişimcilik, Kambiyo rejimleri, Serbest Bölgeler gibi alanlar hakkında öğrendikleri bilgileri aldığı yabancı dilleri de kullanarak gerek bireysel gerek ortaklık şeklinde kendi işini kurma becerisine sahip olur.
  16. İharacat ve ithalat işlemleri, yönetimi ve belgeler hakkında bilgi sahibi olur.
  17. İş ahlakı bilinciyle, çevreye duyarlı, geri dönüşüm ve sürdürülebilir kaynak odaklı çalışmalar yaparak sosyal, kültürel ve evrensel hakların korunmasına yönelik beceri, bilgi ve uygulama yeteneğine sahiptir.
  18. Ticaret Hukuku, Uluslararası Ticaret Hukuku gibi hukukun temel kavramlarına ve alanıyla ilgili olan kısımlarına hakimdir ve gerektiği zaman kullanabilme becerisine sahip olur.

68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu