HIZLI ERİŞİM

Elektronik Teknolojisi Programı Hakkında

Elektronik Teknolojisi Programının amacı, Endüstrinin ihtiyaç duyduğu Elektronik ve Otomasyon sistemlerini proje ve standartlara uygun olarak kuran/kurduran, servis ve bakım işlemlerini yapan/yaptıran, maliyet ve iş akışını kontrol eden ve mesleğinde iş planlaması yapabilen niteliklere sahip elemanları yetiştirmektir.

Elektronik ve otomasyon sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve çok hızlı bir gelişim içindedir. Bu sektör gerek sanayide, gerek ticari ve evsel uygulamalarda oldukça yaygındır. Bu uygulamaların temeli Elektronik Teknojisidir. İnsan sağlığı, güvenliği ve yaşam konforu açısından oldukça önemli alt alanlara hitap eden elektronik sektöründe; rekabetçi, yeni teknolojilere açık kaliteli üretim ve satış sonrası hizmet gerekir. Ülkemizin küresel ölçekte rekabeti için elektronik teknolojisini iyi kullanan teknik elemanlara ihtiyaç artarak devam etmektedir. Mevcut çalışanların bilgilerinin, gelişen teknolojiye göre güncellenmesi ve sektöre yeni arz edilecek teknik elemanlara beşinci seviye yeterliklerinin kazandırılması gerekmektedir.

Elektronik teknolojisinin temeli üzerine kurulan elektrikli cihazlar, güvenlik sistemleri, iletişim araçları, otomasyon sistemleri, tıbbi cihazlar, endüstriyel sistemler gibi birçok uygulama alanları, ülkemizde, bölgesel ve sektörel olarak değişik gelişmişlik düzeylerine sahiptir. Elektronik teknolojilerine artan bir şekilde duyulan ihtiyaç, yetişmiş teknik eleman ihtiyacını da artırmaktadır. Bu programdan mezun olarak yetiştirilecek olan Elektronik Teknolojisi teknikerleri ise, temel elektronik konusunda yeterli bilgiye sahip, sanayide kullanılan elektronik sistem ve ekipmanları tanıyan, özelliklerini bilen, bilgisini endüstriyel sistem ve ekipmanlara uygulayabilen kişilerdir. Ayrıca mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile dört yıllık Mühendislik Fakültelerine, Teknik Eğitim Fakültelerine ve Teknoloji Fakültelerine geçiş yapabilmektedir.

Elektronik Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Elektronik ve Otomasyon sektöründe mal/hizmet üreten küçük ve orta ölçekli işletmeler, sanayi kuruluşları, bilişim, Elektronik ve Otomasyon sektöründe istihdam edilirler.


68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu