HIZLI ERİŞİM
Hakkında

Bölümümüz 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında MEB-YÖK projesi dahilinde Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama adı ile kurulmuştur. Bilgisayar teknolojisi ve programlama, bilgisayar kullanımı, yazılım oluşturma, donanım bakım-onarımı ve bilgisayar ağlarının kurulum ve yönetimi ile ilgili bilimdir. Program, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren bilgisayar sektörüne “Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Teknikeri “ ünvanı ile ara eleman yetiştirmektedir. Önlisans programımızda, 2 yıl (4 yarıyıl), her yarıyıl en az 14 hafta olmak üzere toplam 56 hafta eğitim-öğretim verilmektedir. Eğitim dili Türkçedir. Programın öngördüğü 120 AKTS krediyi tamamlayacak zorunlu/seçmeli derslerin alınması, alınan tüm derslerden başarılı olunması ve en az 30 gün süreli stajı tamamlaması gerekmektedir. Bölümümüze meslek liseleri ile diğer lise ve dengi okullardan mezun olan öğrenciler, ÖSYM sınavına girmiş olmak ve sınavdan yeterli puanı almak şartı ile kabul edilir.

MİSYON

Bilişim sektörü ve endüstride ihtiyaç duyulan alanlarda, uluslararası kalite ve standartlarda teorik ve uygulamalı eğitim yaparak, mesleki yeterlikleri kazanmış ve etik değerlere saygılı nitelikli elemanlar yetiştirmektir.

VİZYON

Eğitimde kullanılan yöntemleri, her zaman güncel ve en üst seviyede tutarak yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeydeki mesleki ve teknik eğitim projeleri ile ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayan bir bölüm olmaktır.


68061
Öğrenci
381019
Mezun
3131
Akademik Personel
4313
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu