HIZLI ERİŞİM
DEPARCH

DEPARCH Journal of Design, Planning and Aesthetics Research

DEPARCH Journal of Design, Planning and Aesthetics Research için başvurular devam etmektedir.  DEPARCH, ücretsiz, açık erişimli, hakemli, uluslararası e-dergidir. Orijinal araştırma makalelerini, eleştirileri ve kitap incelemelerini kabul etmektedir. 

DEPARCH,  yapılı ve doğal çevrenin tüm yönleri için tasarım, mimari ve planlama estetiğini araştırmaktadır. Bu araştırmaya mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, mekansal tasarım, sanal gerçeklik, tasarım teknolojisi, şehir planlama, sürdürülebilir şehirler, mimari mühendislik ve disiplinler arası/çoklu araştırmalar da dahildir.

DEPARCH çevre estetiğinin çok çeşitli yönlerini keşfeden teorik ve metodolojik yenilikler geliştirmeye çalışan araştırma, uygulama ve eğitimi kapsamaktadır. Başvurular, teorik tartışmaları, metodolojik gelişmeleri, ampirik çalışmaları ve yapılı çevre uygulamalarını da içermektedir.  

DEPARCH felsefe, çevre psikolojisi, insanlık tarihi, koruma, miras ve kültürel çalışmalar gibi çeşitli disiplinler ile ilgilenmektedir.

DEPARCH'ın makale gönderme ücreti yoktur. DEPARCH, İlkbahar ve Sonbahar olmak üzere yılda iki kez yayımlanır. DEPARCH Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanmaktadır. 

 

DEPARCH Journal of Design, Planning and Aesthetics Research's 1. Sayısından itibaren yayınlanan makalelerin tam metinlerini okumak, indirmek için

https://deparch.selcuk.edu.tr/index.php/deparch

https://dergipark.org.tr/en/pub/deparch   bağlantısını kullanabilirsiniz.

 


68097
Öğrenci
381002
Mezun
3131
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu