AMACI
Programımızın amacı; ülkemizin KBRN savunmasında en üst düzeyde hizmeti verebilecek akademik personel ile yardımcı personeli yetiştirmek, KBRN faaliyetlerine etkin ve yoğun akademik destek sağlamak, özellikle kimyasal ve biyolojik harp maddelerinin biyoanalizini yapmak, KBRN yaralıları nın tanı ve tedavi hizmetlerini yönlendirmek ve kimyasal ve biyolojik ajanların nitel ve nicel tespitini belirlemek amacıyla sensörler oluşturmaktır.
KURULMA
Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak 2020 yılında yüksek lisans ve doktora programları olarak açılan Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Savunma Anabilim Dalı disiplinlerarası bir program olup tıp, veteriner, temel bilimler (kimya, biyoloji, biyokimya, biyoteknoloji ve fizik), sağlık bilimleri ve mühendislik alanlarında uzman anabilim dalında 12 profesör, 16 doçent ve 9 doktor öğretim üyesi görev yapmaktadır.
PROGRAM DİLİ
Türkçe
KAYIT VE KABUL ŞARTLARI
(1) KBRN Bölümü'ne kayıt yaptırmak isteyen kişide aşağıdaki şartlar aranır:
a-Fen Bilimleri, Mühendislik, Tıp, Eczacılık, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri, Veteriner Fakültesi, Milli Savunma Üniversitesi yada Harp Okulları mezunu olmak.
b-Yüksek Lisans için ALES sınavından en az 50 (Elli) puan ve üzeri almış olmak.
c-Doktora programı için ALES sınavından en az 50 (Elli) puan ve üzeri almış olmak. Anadili dışında İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca, Farsça dillerinden birinden merkezi yabancı dil sınavından en az 55 puan veya ÖSYM tarafından kabul edilen uluslararası bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.
d-KBRN Doktora programına başvurabilmek için; adayların bir yüksek lisans diploması veya hazırlık sınıfları hariç en az 10 yarıyıl süreli tıp, diş hekimliği, veteriner veya eczacılık fakülteleri lisans diplomasına sahip olmaları gerekir.
e-Tezsiz yüksek lisans mezunları doktora programlarına başvuramazlar. Ancak; 06/02/2013 tarihinden önce tezsiz programlara kayıt yaptırarak mezun olan adaylar müracaat edebilir.
f-Tezsiz yüksek lisans programları hariç olmak üzere halen tezli yüksek lisans ve/veya doktora programlarında kayıtlı olan öğrenciler kayıt hakkı kazanması ve kesin kayıt yaptırmak istemesi halinde daha önceki kayıtlı bulunduğu lisansüstü programdan kaydını sildirmek zorundadır.