HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde bulunan Veterinerlik Patolojisi Anabilim Dalı, 1984 yılında kurulmuştur ve o zamandan bu güne aralıksız olarak faaliyetlerine devam etmektedir. 

Anabilim Dalımızda çiftlik hayvanları, pet hayvanları ve balıklarda görülen hastalıkların nekropsisi, makroskobik ve mikroskobik tanısının dışında akademik çalışmalar da gerçekleştirilmektedir. Anabilim Dalımız altyapısında 75 m2 alanıyla nekropsi salonu, 39 m2 alanıyla preparat hazırlama ve rutin histopatolojik teşhis laboratuvarı, 51 m2 alanıyla immünpatoloji ve moleküler patoloji laboratuvarı ve 50 m2 alanıyla mikroskop laboratuvarının yanısıra bir de müze bulunmaktadır.

Anabilim Dalımız bünyesinde lisans eğitimi ve rutin makroskobik-histopatolojik teşhis dışında TÜBİTAK ve BAP başta olmak üzere TAGEM, KOSGEB gibi ulusal ve uluslararası destekli projeler de yürütülmektedir.

Anabilim Dalı olarak vizyonumuz; gerek mesleki sahada ve gerekse bilimsel çalışmalarda yeterli donanıma sahip, edinmiş olduğu bilgi ve becerileri hekimlik sanatı ile birlikte harmanlayıp icra edebilen, patoloji alanındaki sorunları analitik bir bakış açısıyla çözebilen, insan, hayvan ve çevre sağlığını korumayı ve iyileştirmeyi amaç edinmiş veteriner hekimler yetiştirmektir.

Anabilim Dalı olarak misyonumuz; lisans ve lisansüstü eğitimlerde, hastalıkların patolojisini, makroskobik ve mikroskobik etkilerini bilen tanı koyabilen öğrenciler yetiştirmek, laboratuvar altyapımızla ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalar üretmektir.


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu