HIZLI ERİŞİM

Klinik (Mesleki) Uygulama Akış Süreci

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ

KLİNİK YAZ UYGULAMALARI SÜRECİ

Süreç Adı                                           : Klinik Yaz Uygulaması

Sürecin Sorumluları              : Klinik Uygulamalar Komisyonu

Süreç Organizasyon İlişkisi  : Klinik Uygulamalar Komisyonu, Sorumlu Öğretim Elemanı, Öğrenci, Öğrenci İşleri

Üst Süreci                              : Eğitim-Öğretim Süreci

Sürecin Amacı                                   : Zorunlu olan 20 iş günlü öğrenci Klinik Yaz Uygulaması I ve II çalışmalarının tamamlanmasını sağlamak

Sürecin Sınırları                    : Klinik Yaz Uygulaması dönemlerinden önce öğrencilere klinik uygulama yapması gereğinin duyurulması ile başlar, onaylanan klinik uygulama yerlerinde öğrencilerin klinik uygulamalarının değerlendirmesi ile biter.

Süreç Adımları                      : Öğrencilere Klinik Yaz Uygulaması dönemleri duyurulur. Öğrenciler Klinik Yaz Uygulaması yapacağı kurumlara, bölümümüz web sitemizde yer alan “EK A Klinik Uygulama Başvuru Formu ve İşletmelerde İş Yeri Sözleşmesi” ile başvurularını yapıp, ilgili kurumdan kabul edildiklerine dair bu belgeyi (en az 3 nüsha) aldıktan sonra Sorumlu Öğretim Elemanı’na iletirler. Sorumlu Öğretim Elemanı, belgeyi Klinik Uygulamalar Komisyonu’nun onayına sunar. Onay verildikten sonra öğrenci belgeyi Fakültemiz Dekanlığına onaylatır. Bölümümüz web sitesinde yer alan EK B - Klinik Yaz Uygulama Defteri'ni öğrenci işlerine mühürletip onaylatarak ilgili kurumda klinik yaz uygulamasını 20 (yirmi) iş günü olacak şekilde gerçekleştirir. Klinik uygulama bitiminde uygulama defterinin içinde ilgili kurumun değerlendirme yapacağı kısım kurumda öğrenciden sorumlu fizyoterapist tarafından doldurularak, kapalı bir zarfta, kurum tarafından bölümümüz Klinik Uygulamalar Komisyonu’na iletilir. Klinik Uygulamalar Komisyonu’da değerlendirmeyi yaparak öğrencilere duyurur.

Süreç Performans Göstergeleri: Klinik Yaz Uygulaması yapan öğrenci sayıları ile Klinik Yaz Uygulamaları kabul edilen öğrenci sayıları.

 

  1. ADIM:

Klinik Yaz Uygulamaları için öğrenciler Kariyer Kapısı Ulusal Staj Programına başvurusunu yapar veya klinik uygulamasını yapmak istediği özel kuruma başvurusunu yapar. Başvurusu kabul edilen öğrenci 2. ADIM kısmına geçebilir.

  1. ADIM:

Klinik Uygulamalar Komisyonu’nun belirlemiş olduğu tarihlerde Klinik Yaz Uygulamasını yapmak için Klinik Uygulama Başvuru Formu Ve İşletmelerde İş Yeri Sözleşmesi’ni doldurarak bölüm, dekanlık ve ilgili kuruma onaylatır.

  1. ADIM:

Klinik Uygulamalar Komisyonu, uygulama yapılacak birimler ile gerekli yazışmaları yapar.

  1. ADIM:

Klinik Yaz Uygulamasına başlayan öğrenciler uygulama boyunca yaptıkları uygulamaların raporlarını Klinik Uygulama Defterlerine gün bazında kaydeder.

  1. ADIM:

Öğrenci, 20 (yirmi) iş gününü tamamlayınca uygulama defterinin içinde ilgili kurumun değerlendirme yapacağı bölüm, kurumda öğrenciden sorumlu fizyoterapist tarafından doldurulur ve Klinik Yaz Uygulaması Defteri ile birlikte kapalı bir zarfta, kurum tarafından bölümümüze posta aracılığı ile iletilir.

  1. ADIM:

Klinik Uygulamalar Komisyonu’da değerlendirmeyi yaparak öğrencilere duyurur ve uygulamayı sonlandırır

 

 


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu