İhracatta Pazarlama Stratejileri / Online Seminer

25.03.2024 - Dış Ticaret

19 Mart 2024 Salı günü Dış Ticaret Bölümü tarafından “İhracatta Pazarlama Stratejileri” başlıklı Online Seminer düzenlenmiştir. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Dr. Esra CEBECİ MAZLUM’un yaptığı seminere İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rana ATABAY KUŞÇU konuşmacı olarak katılmıştır. KUŞÇU, firmaların küreselleşme sürecinde rekabet ortamına girmek zorunda kaldığını, ihracat yapan firmaların değişik stratejilerle ticaret ilişkilerini gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirtmiş, çeşitli rakamlarla bazı üretim alanlarında dünya ticaretinin hangi düzeye geldiğini kısaca anlatmıştır. Firmaların ihracat yaparken deneyim, personel, kapasite gibi etkenleri göz önünde bulundurmaları gerektiğini de sunumunda ifade etmiştir. Prof. Dr. Rana ATABAY KUŞÇU, Dış Ticaret Bölümü öğrencilerine mesleki anlamda katkı sağlayacağı düşünülen bu tür etkinliklere desteklerinin devam edeceğini belirterek seminer sonlandırılmıştır.