HIZLI ERİŞİM

Hakkında

PROGRAM HAKKINDA

 Programın Amacı

Program sonucunda öğrenci; bilgisayar yardımıyla çizim yapabilir ve inşaat işlerinde kullanılan paket programlara hazırlanır. Uygun gereçleri kullanarak her çeşit yapının projelendirilmesi ve detaylandırılmasına yardımcı olur. Mevcut bir yapıda yapılacak küçük değişikliklerin projelendirilmesini ve inşaat devamı süresince geçici işlerin detaylandırılmasını tasarlar veya tasarlanmasına yardımcı olur. İnşaat yapım resimlerini yorumlar, gerekli hallerde işçinin resme uygun iş yapmasını sağlamak amacıyla uygun serbest el resimleri çizer. Yapısal bakım ve onarım hazırlıklarına yardımcı olur. İmalatçı verilerini ve başka ilgili bilgiyi kullanarak bütün inşaat çalışmalarında kullanılacak tesis nevileri üzerinde öneride bulunur. Yapı işlerinde kalite kontrol amacıyla yapılan deneysel çalışmalar için laboratuar teçhizatını kullanabilir ve ilgili deneyleri yapabilir. İlk tahmin maliyetinin ve programının hazırlanmasına yardımcı olur.

Programın Tanımı

İnşaat programında iki yıl süreli (dört yarıyıl her yarıyıl en az 14 hafta) eğitim öğretim verilmektedir. Öğrenciler her eğitim öğretim sonunda 6 haftalık proje ve denetime dayalı eğitim ve müteahhit firmalarda özellikle inşaat şantiyesinde veya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı v.b. birimlerinde staj yapmaktadırlar. Bu programda verilen eğitim günümüz teknolojilerine uygun inşaat sektörünün beklentilerine cevap verecek yeterlilik esneklik ve çeşitliliğe sahiptir.

 

Programın Eğitim Dili

Eğitim dili Türkçedir.

 

Kabul ve Kayıt Koşulları

Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümlerinden mezun olan öğrenciler programa sınavsız olarak girebilmektedirler. Bunun dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise ÖSYM Başkanlığınca yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girmeleri ve ?İnşaat Teknolojisi ? için yeterli TYT puanı almaları halinde programa yerleştirilmektedirler.

 

Önceki Öğrenmenin Tanınması

Programa Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile sınavsız geçiş yoluyla ya da yatay geçiş ile gelen öğrenciler, daha önce alıp başarılı oldukları derslerden Yönetim Kurulu kararı ile muaf tutulabilirler.

Mezuniyet Şartları

Bir öğrencinin programdan mezun olabilmesi için programda öngörülen mezuniyeti için gerekli olan dersleri almış ve başarmış olması, uygulamaları, yaz stajlarını tamamlaması gerekir.

 

İstihdam Olanakları

Konutlarda ticaret merkezlerinde kadar tüm yapıların planlama proje yapım ve kontrol aşamalarında yönetmelikler çerçevesinde görev alan teknik elemanlardır. Yapı malzemesi ve test laboratuarında çalışabilir. Her türlü yapının şantiye hizmetlerinde görev yapabilirler. Resmi kurumlar belediyeler ve özel kuruluşlarda çalışabilirler.

Üst Derece Programlar Geçiş

İnşaat teknolojisi ön lisans programını başarı ile bitiren öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara,  ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı?nda başarılı oldukları takdirde fakültelerin benzer lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

MİSYON

Programın Misyonu

İnşaat Teknikerliğinin hedefi, konut, baraj, yol, köprü hava alanı v.b. yapı inşaatlarında aktif olarak görev alan kontrollük hizmeti veren firmalar ile kamu ya da yerel yönetimlerin doğal kaynak, karayolu, yapı bölümleri ve malzeme test laboratuarlarında teknik eleman olarak çalışacak kişileri yetiştirmeyi hedeflemektedir. 

VİZYON

Programın Vizyonu

Dünyada gün geçtikçe daha da büyüyen inşaat sektörüne çevresindeki değişim ve gelişimi algılayıp yorumlayabilen etik değerlere sahip teori ve uygulama teknoloji ile bütünleşmiş girişimci araştırmacı toplumsal sorumluluk sahibi inşaatçılar yetiştirerek bölgede lider konumda olmak.


69084
Öğrenci
390306
Mezun
3152
Akademik Personel
4366
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu