HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Bölüm Başkanı : Prof. Dr. Nilüfer CANÖZ

Erasmus Koordinatör : Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ATEŞ

Farabi Koordinatör : Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ATEŞ

Mevlana Koordinatör : Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ATEŞ

AKTS Koordinatör :Prof. Dr.  Nilüfer CANÖZ

 

Vizyon :

Havacılık Yönetimi Bölümü olarak vizyonumuz, sivil havacılık sektörüne ve ülke havacılığına bilimsel olarak katkıda bulunarak; araştıran, düşünen, sorgulayan nitelikli elemanlar yetiştirerek, eğitim-öğretim kalitesiyle, araştırma ve projeleriyle alanda saygın bir eğitim kurumu haline gelmektir.

 

Misyon :

Ulusal ve uluslararası sivil havacılık sektörüne ait bilgi ve beceri ile donatılmış, bu sektörde faaliyet gösteren işletmelere ışık tutabilecek, yaratıcı düşünebilen, kendini geliştirebilen bireyleri yetiştirmektir.

 
Amacı :

Ülkemizde hızla gelişen sivil havacılık sektörüne 4 yıllık yüksekokul düzeyinde, temel havacılık eğitimi yanında güncel gelişmelerle donatılmış bilgili, sorumluluk alabilen, sevk ve idare yeterliliği kazanmış, sektörün geçmişini ve gününü akademik düzeyde bilip yorumlayabilen nitelikli personel yetiştirmektir. Bu amaçla öğrencilerimizi havacılık ve işletme bilgisiyle donatarak, havacılık ile ilgili emniyet ve güvenliği ön planda tutan, teknolojik uygulamaları takip ederek uygulayan, yaratıcı, yeniliklere açık, kendini sürekli geliştirebilen bireyler olarak yetiştirmek hedeflenmektedir.

 

Program Dili :

Türkçe

 

Program Tanımı :

Havacılık Yönetimi bölümümüz hem temel havacılık hem de işletme eğitimini birleştirerek, sektörün yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak üzere kurulmuştur. Bölümümüzde Hava Taşımacılığı, Havacılık Kuralları, Havacılık Emniyeti ve Güvenliği, Havayolu Yönetimi, Havaalanı Faaliyetleri ve Donanımı, Yolcu ve Yer Hizmetleri gibi havacılık alanı ile ilgili dersler yanında genel kültürü artırıcı ve insan ilişkilerini geliştirici, Yönetim ve Organizasyon, İşletme, Finansal Yönetim ve İletişim gibi derslere de ağırlık verilmektedir. Bölümümüz 4 yıllık lisans eğitimi vermekte olup, isteğe bağlı stajı bulunmaktadır.

 

Kabul ve Kayıt Koşulları :

 Programımıza kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin ÖSYM'nin merkezi yerleştirme sınavına göre kayıt hakkı kazanmış olmaları şarttır.

 

Önceki Öğrenmenin Tanınması :

Selçuk Üniversitesinin Lisans Eğitim-Öğretimi ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre diğer lisans veya ön lisans programlarından geçiş yapmak isteyen öğrencilere geçiş imkânı verilmektedir.

 

Mezuniyet Şartları :

Öğrencilerin programımızdan mezun olabilmeleri için programda yer alan 240 AKTS'lik tüm dersleri almış ve başarmış olması, uygulamaları ve stajını başarı ile tamamlaması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir.

 

Ölçme ve Değerlendirme Esasları :

Programımızda, öğrencilere bir yarıyılda bir ara sınav ve bir final sınavı uygulanarak değerlendirilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. DC, DD notlarından birini alan öğrencinin bu derslerden başarılı sayılabilmesi için dönem/yıl ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. DC, DD notlar ile ilgili değerlendirme bütünleme sınavları sonrasında yapılır.

 

İstihdam Olanakları :

Programdan mezun olan öğrencilerimiz havacılık sektörü ile ilgili hizmet veren tüm kamu ve özel kuruluşlarda iş bulabileceklerdir.

 

Üst Derece Programlara Geçiş :

 Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir, akademik kariyer yapabilirler.

 


69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu