HIZLI ERİŞİM

Vizyon ve Misyon

Vizyon:

Arkeoloji Anabilim Dalı, eğitim programları ile geleceğin öncü çağdaş, bilim adamları, müzeci, koruma kurulları uzmanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları yetiştiren bir kurumdur. Mezuniyet ile birlikte arkeolog ünvanını alan Arkeoloji öğrencileri her türlü kültür varlığının korunmasında tasnif ve tespitinde görev alabilecek nitelikte uzmanlar olmaktadır.

Misyon:

Arkeoloji alanında bilimsel kazı ve araştırmaları, bilimsel çalışmaları yakından takip eden ve kazandığı deneyim ve tecrübeleri çalıştığı alana uyarlayabilen arkeoglar yetiştimek. türkiyenin kültürel  zenginliklerini bilimsel metotlar çerçevesinde açığa çıkartıp elde ettiği bulguları bilim insanları ile paylaşmak ve tanıtmaktır. Açığa çıkartılan kültür varlıklarının bilimsel metotlarla korunmasını sağlamak ve ekonomiye katmaktır. Yaptığı eğitim ve öğretimin yanı sıra arkeolojik arazı çalışmaları vasıtasıyla donanımlı ve çevresine bilgi ve becerilerin aktarabilen. çalışan. araştıran. özgür, özgün ve çağdaş, kendilerini ifade edebilen, çalışan araştıran düşünen ve dürüst bireyler yetiştirmektir.

Amacı:

Tarih öncesi ve Tarihi devirlerde Anadolu ve çevre kültürlerini maddi kalıntılar ışığında arkeolojik eğitim sunmaktadır.                                                                                                                                                

Programın Dili:

Türkçedir. 

Programın Tanımı:

Programın çalışma alanları Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Ortaçağ Arkeololojisi ve  Sualtı Arkeolojisidir.        


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu