HIZLI ERİŞİM

Genel Bilgi

Grafik, yaşamımızın hemen hemen her alanında bulunan konuşma, yazma gibi alışılagelmiş iletişim pratiklerinin yanında görsel iletişim yoluyla iletişim kurdurabilen bir dildir.

Toplumun sanatsal, tasarımsal ve kültürel düzeyinin gelişmesine katkıda bulunan, kültürel ve sanatsal değerlerin oluşturulabilmesine öncülük eden bir eğitim programı hedeflenmiştir. Bu programda grafik tasarım kuramlarının analiz edilip tartışıldığı teorik dersler verilip, ulusal ve uluslararası platformlarda tasarım gücünü kullanabilen, proje uygulama yeteneği gelişmiş, bilgiyi tasarım gücü ve estetikle geliştirebilen, entelektüel birikime sahip akademisyenler, grafik tasarımcılar ve sanat yönetmenleri yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Grafik tasarım kendi içinde alt alanları (web tasarımı, illüstrasyon, tipografi vd.) bulunan bir bölümdür ve bu alt alanların her biri bir çalışma alanı oluşturmaktadır.

Grafik yüksek lisans programından mezun olan öğrenciler, alan uzmanı olarak çeşitli eğitim kurumlarında eğitim verebilir, grafik tasarım atölyeleri, reklam ajansları, yayıncılık kuruluşları ve dijital prodüksiyon şirketleri gibi görsel iletişim ile ilgili pek çok alanda çalışabilir veya alanlarında araştırmacı olabilirler.


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu