HIZLI ERİŞİM

Bankacılık ve Sigortacılık

Bölüm Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Ali BORA

Erasmus Koordinatörü: Dr. Ömer Faruk TEKİN

Farabi Koordinatörü: Mehmet BÜYÜKÇİÇEK

Mevlana Koordinatörü: Dr. Öğr. Üy. Ü. Saliha EKEN İNAN

AKTS Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Ali BORA

Bologna Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Ali BORA

 

Vizyon: Uzun vadede Misyonumuzu gerçekleştirmek, sürdürülebilir kılmak, ulusal ve uluslararası alanda uzmanlık konularımızda ilgili yenilikleri takip eden, yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen, ekip çalışmasına önem veren eğitim anlayışına sahip olmaktır.

 

Misyon: Küreselleşen ve rekabet seviyesi yükselen Dünya'da, araştırmacı, soru soran, analitik düşünce yapısına sahip, yenilikçi ve Dünya'daki gelişmeleri takip eden, güçlü teorik alt yapıya ve uygulamaya yönelik bilgi ve donanımına sahip, rekabetçi, mesleki etik ilkeleri benimseyen, nitelikli insan kaynağı, yönetici adayı ve nitelikli uzmanlar yetiştirmektir.

 

Amacı: Bankacılık ve Sigortacılık sektörüne sektörle ilgili alanda yetişmiş insan kaynaklarını sağlamak, öğrencilere verimli ve etkin çalışmalarını sağlayacak bilgi, beceri ve dinamizmi kazandırmak.

 

Program Dili: Türkçe

 

Kabul ve Kayıt Koşulları: Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması ve/veya ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamış olması gerekmektedir.

 

Önceki Öğrenmenin Tanınması: Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.

 

Mezuniyet Şartları: Öğrencilerin Bankacılık ve Sigortacılık Programından mezun olabilmeleri için programda öngörülen mezuniyeti için gerekli olan zorunlu ve seçimlik dersleri almış ve başarmış olması, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile tamamlaması (toplam 120 AKTS) ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir.

 

Ölçme ve Değerlendirme Esasları: Bankacılık ve Sigortacılık Programında, Selçuk Üniversitesi Önlisans ve Lisans Egitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre ölçme ve değerlendirme yapılmaktadır. Bu Yönetmeliğe göre sınavlar ara sınav, final sınavı, bütünleme sınavı, tek ders sınavı, muafiyet sınavı ve mazeret sınavlarıdır. Bu sınavlar yazılı, sözlü, yazılı-sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilir. Sınavların sözlü veya uygulamalı olarak yapılacağına ve uygulama, staj, tez, proje ve benzeri çalışmaların nasıl değerlendirileceğine ilgili kurul karar verir.

 

İstihdam Olanakları: Bankacılık ve Sigortacılık programından mezun öğrenciler, bankalar, sigorta şirketleri, şirketlerin finans departmanlarında çalışabilecekleri gibi özellikle sigortacılık alanında yeterlilik belgeleri almaları ve belirli şartları sağlamaları halinde sigorta acentesi veya sigorta şubeliği açabilmektedirler.

 

Üst Derece Programlara Geçiş: Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir. Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren 2017 Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu