HIZLI ERİŞİM

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Bölüm Başkanı:  Prof. Dr. Yaşar SEMİZ

Erasmus Koordinatörü:  Öğr. Gör. Dr. Ömer Faruk TEKİN

Farabi Koordinatörü:  Öğr. Gör. Mehmet BÜYÜKÇİÇEK

Mevlana Koordinatörü:    Dr. Öğr. Üyesi Saliha EKEN İNAN

AKTS Koordinatörü:    Prof. Dr. Yaşar SEMİZ 

Bologna Koordinatörü:  Dr. Öğr. Üyesi Ayşe CABİ BİLGE

 

Vizyon:

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm Otel İşletmeciliği programı sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki formasyona sahip, turizm teknolojilerini kullanabilen, analitik düşünen, insanlarla kolay iletişim kurabilen, turizmde misafir memnuniyetini ilke edinen turizmciler yetiştirerek konaklama işletmelerine istihdam yaratan bir program olmak.

 

Misyon:

Uluslararası standartlardaki tesislere temel işletmecilik ve turizm meslek formasyonuna sahip bireyler yetiştirerek turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamak, turizm sektörü ile sürekli işbirliği ve eşgüdüm içinde olmak.

 

Amacı:

Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programının amacı turizm sektöründe ihtiyaç duyulan ara insan gücü ihtiyacının karşılanması için uygulamaya konulan bu programda, öğrencilere servis, kat hizmetleri, mutfak, ön büro ve insan ilişkileri konularında gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanır.  Program örgün eğitime girme olanağı bulamayan kişilere turizm sektöründe çalışma alanında eğitim fırsatı vermektedir.

 

Program Dili: 

TÜRKÇE

 

Kabul ve Kayıt Koşulları:

Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması ve/veya ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamış olması gerekmektedir.

 

Önceki Öğrenmenin Tanınması:

Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana dal, Yan dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.

 

Mezuniyet Şartları:

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm Otel İşletmeciliği alanında önlisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.

 

Ölçme ve Değerlendirme Esasları:

Selçuk Üniversitesi Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine esas olmak şartıyla, her bir dersin içeriğine uygun olarak, var ise ödev, proje ve mesleki uygulamalar da değerlendirilerek, ara sınav ve genel sınav değerlendirmesi sonucunda geçerli not almak.

 

İstihdam Olanakları:

Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, turizm sektöründe konaklama ve yiyecek- içecek işletmelerinde, kongre organizasyon firmaları, seyahat acentaları ve çeşitli organizasyon şirketlerinde istihdam edilir.

 

Üst Derece Programlara Geçiş:

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm Otel İşletmeciliği Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir. Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren 2017 Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.


69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu