HIZLI ERİŞİM

Lojistik

Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Abdurrahman GÜMRAH

Erasmus Koordinatörü: Öğr. Gör. Dr. Ömer Faruk TEKİN

Farabi Koordinatörü: Öğr. Gör. Mehmet BÜYÜKÇİÇEK

Mevlana Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Saliha EKEN İNAN

AKTS Koordinatörü: Doç. Dr. Abdurrahman GÜMRAH

Bologna Koordinatörü: Öğr. Gör. Dr. Emine ÖĞÜT

 

Vizyon:

Yönetim Organizasyon Bölümü olarak, öğrencilerimize güçlü bir yönetim ve organizasyon yetkinliği kazandırmayı ve iş dünyasında liderlik rolü üstlenmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizi etik değerlere bağlı, inovatif düşünen, küresel düşünceye sahip ve sürdürülebilirlik odaklı işletme profesyonelleri olarak yetiştirmek için sürekli olarak programlarımızı güncelliyoruz. İş dünyasının ihtiyaçlarına uygun olarak pratik uygulamaları teşvik ederek, öğrencilerimizin problem çözme becerilerini geliştiriyor ve iş hayatına hazırlıyoruz. Stratejik ortaklıklar ve araştırma projeleriyle, akademik ve iş dünyası arasında güçlü bağlantılar kurarak, bölgesel ve ulusal düzeyde önde gelen bir yönetim organizasyon bölümü olmayı amaçlıyoruz

 

Misyon:

Yönetim Organizasyon Bölümü olarak misyonumuz, öğrencilere işletme yönetimi ve liderlik alanında kaliteli eğitim sunmak ve onları etkili ve etik yöneticiler olarak yetiştirmektir. Öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratik uygulamalarla birleştirmelerini sağlayarak, analitik düşünme, iletişim, takım çalışması ve karar verme becerilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. İş dünyasının gereksinimlerini yakından takip ederek, çağdaş yönetim yaklaşımlarını öğrencilerimize aktarıyor ve onları sürekli değişen iş ortamında rekabetçi bir şekilde başarılı olmaya hazırlıyoruz. Ayrıca, topluma hizmet etmek, iş dünyasıyla işbirliği yapmak ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak için etkin projeler ve faaliyetler yürütmeyi de misyonumuzun bir parçası olarak görüyoruz.

 

 

Amacı:

Yönetim Organizasyon Bölümünün amacı, öğrencilere kapsamlı bir işletme yönetimi eğitimi sunmak, liderlik becerilerini geliştirmek ve onları etkili yöneticiler olarak yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda, öğrencilerin stratejik düşünme, problem çözme, iletişim ve takım çalışması gibi temel yetkinlikleri kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bölüm olarak, öğrencilerin iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak yönetim ve organizasyon alanındaki yenilikçi ve uygulanabilir çözümler geliştirmelerini teşvik ediyoruz. Ayrıca, bölgesel ve ulusal düzeyde iş dünyasıyla etkin bir şekilde işbirliği yaparak, ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunmayı da amaçlıyoruz.

 

Program Dili:

Türkçe

 

Kabul ve Kayıt Koşulları:

Adaylar lise ve dengi okul diplomasına sahip olmalı ve YÖKün ilgili mevzuatı doğrultusunda kabul edilmektedir.

 

Önceki Öğrenmenin Tanınması: -

 

Mezuniyet Şartları:

İki yıl sonunda toplam 120 AKTSnin tamamlanması, mezuniyet ortalamasının en az 2.0 olması ve 30 iş günü zorunlu stajını tamamlaması gerekmektedir.

 

Ölçme ve Değerlendirme Esasları:

Öğrencinin dönem başında internet üzerinden ders kaydı yapması ve genel sınava girebilmesi için teorik derslerin en az %70`i, uygulamalı derslerin ise en az %80ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az bir ara sınav ve bir genel sınava tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notunun bir kısmına ödev, uygulama gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da eklenebilir) katkısı % 40, genel sınavın katkısı ise % 60 oranındadır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. DC, DD notlarından birini alan öğrencinin bu derslerden başarılı sayılabilmesi için dönem/yıl ağırlıklı not ortalamasının 2.00 olması gerekir.

 

İstihdam Olanakları:

Program mezunları için lojistik sektörünün lojistik hizmet verenler, lojistik hizmet alanlar ve düzenlemeleri yapanlar olmak üzere üç ana boyutu vardır. Lojistik bölümünden mezun olan öğrencilerimiz hem lojistik hizmet veren, hem lojistik hizmet alan, hem de lojistik uygulamaları düzenleyen kurumlarda istihdam imkânlarına sahiptir. Detaylı olarak belirtmek gerekirse satın alma, nakliye ( hava, kara, deniz, demiryolu), gümrük, sigorta, depolama, tedarikçi sipariş izleme, talep tahminleri, envanter yönetimi, lojistik bilgi sistemi, yedek parça desteği, dağıtım, iade işlemleri, üretime malzeme verme, katma değerli işlemler (etiketleme, fiyat-barkod, paketleme, birleştirme-ayırma, müşteri taleplerine göre ürün hazırlama vs.), rota planlaması ve araç optimizasyonu ile sevkiyat (yükleme ve varış zamanı planlama) gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca dikey geçiş yaparak lisans eğitimlerini tamamlayan mezunlar lisansüstü eğitimleriyle birlikte akademik alanda da istihdam imkânı bulabilirler.

 

Üst Derece Programlara Geçiş:

Önlisans eğitimini tamamlayan adaylar, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavına girerek ÖSYM tarafından belirlenmiş lisans programlarına başvurabilirler. Bunlar: Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yönetim Bilişim Sistemlerdir. Lojistik Programından Üst Derece Programlara Geçiş: Önlisans eğitimini tamamlayan adaylar, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavına girerek ÖSYM tarafından belirlenmiş lisans programlarına başvurabilirler. Bunlar: İşletme, Lojistik Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Finans, Uluslararası Lojistik, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimidir.


68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu