HIZLI ERİŞİM

Hakkında

02.05.2019 – 18142 tarih ve sayılı yazısı ile açılışı bildirilen Tasarım Meslek Yüksekokulu fiziki alt yapı ve akademi – idari personel kadro çalışmalarını yapmakta olup henüz öğrenci alımı ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlanamamıştır.

VİZYON

Hızla gelişen teknolojik ve iletişim yöntemleri bakımından sürekli güncellemeleri yapan, son teknoloji ile donatılmış atölye ve laboratuvar ile dünya standartlarında eğitim-öğretim kalitesi üst düzeyde tutabilen, sektöre yenilikçi ve girişimci elemanlar yetiştirebilecek, paydaşlarıyla iş birliği içinde, disiplinler arası çalışmaya önem veren, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen bir program olmaktır.

Grafik Tasarımı Programı'nın amacı, her türlü görsel tasarım problemini çözebilen, çağın gerektirdiği gelişmiş donanımı yetkin şekilde kullanabilen, grafik tasarımcılar yetiştirmektir. Grafik Tasarımı Programı, öğrencileri öğrenim süreleri boyunca tasarım disiplini ve program (Vektörel, piksel tabanlı ve yardımcı programlar) kullanımı bilgileri ile donatarak, tasarımcı adaylarını temel tasarım mantığı çerçevesinde grafik tasarım uygulamalarında sektöre bağlı ihtiyaçlara cevap verebilecek niteliklerle donatmayı amaçlamaktadır.

Programda eğitimin her aşamasında özgün, zengin anlatım gücü, çözümleme ve gerekli bilgisayar donanımlarını kullanabilme becerisi,  toplumun estetik zevklerini geliştiren, grafik buluşları uygulama alanlarına aktarırken hızlı tepki verebilen, imgelere akıl yoluyla yeni fonksiyonlar kazandırarak yaratıcı anlatım geliştiren ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla grafik tasarımcılar yetiştirir.

 

MİSYON 

Programımızın temel misyonu, her türlü grafik tasarım ürününü, fikir, taslak, konsept yaratma, uygulama ve baskıya hazırlama süreçlerini bağımsız olarak ve özgün bir biçimde hazırlayabilecek nitelikte, pratik ve teorik bilgilerle donatılmış nitelikli grafik tasarımcılar yetiştirmektir. Nitelikli eğitim kadrosu, çağdaş fiziki altyapı ve güncel eğitim programı ile; değişim, gelişim ve teknolojilere açık, mesleki sorumluluk ve etik değerlere saygılı, yaratıcı bakış açısına sahip bireyler yetiştirmek esas alınmaktadır. 

Çok geniş bir çalışma sahasına sahip olan ve öğrenimleri sürecinde alanla ilgili proje, staj ve ödevler aracılığıyla pratik yapma imkânı bularak programdan mezun olan öğrencilerimiz her türlü grafik tasarım problemini özgün bir biçimde tasarlayıp uygulayabilen, sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilen, görsel iletişim alanlarında fikir oluşturabilen, toplumsal - kültürel değişimleri takip ederek çalışmalar üretebilen, meslek sorumluluk ve etik değerlerine uygun davranışlarda bulunan, yazılı - sözlü iletişim kuralları, etkin iletişim becerileri ve vizyona sahip grafik tasarımcılar yetiştirmek hedeflenmektedir.


61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu