HIZLI ERİŞİM
Bölüm Başkanının Mesajı

Sevgili Bilgisayar Mühendisi Adayları,

Bölümümüz, yenilikçi eğitim programları, alanında uzman akademik kadrosu ve ileri teknolojiye sahip laboratuvarları ile öğrencilerine en güncel ve kapsamlı bilgi ve becerileri kazandırmayı hedeflemektedir. Amacımız, öğrencilerimize sadece teorik bilgiyi değil, aynı zamanda pratik uygulama yeteneklerini de kazandırarak, onları sektörde aranan nitelikte mühendisler olarak yetiştirmektir.

Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü olarak, yazılım geliştirme, veri bilimi, yapay zekâ, siber güvenlik, ağ sistemleri ve daha birçok alanda derinlemesine eğitim sunmaktayız. Öğrencilerimiz, teorik derslerin yanı sıra proje tabanlı öğrenme, staj imkanları ve araştırma projeleri ile gerçek dünya deneyimi kazanırlar. Öğrencilerimiz, 2 adet yaz stajlarına ilave olarak, 8 yarıyıllık mühendislik eğitiminin 8. yarıyılını sektöründe lider, örnek, yönlendirici, Ar-Ge ve eğitim altyapılarını oluşturmuş firmalarda “İşletmede Mesleki Eğitim” adı altında, müfredatı planlanmış bir program ile intörn mühendis olarak geçireceklerdir. Güncel müfredatımız ve endüstri işbirliklerimiz sayesinde, mezunlarımız iş hayatına hazır ve donanımlı bir şekilde adım atarlar.

27 Haziran 2014 tarihinde toplanan Üniversitelerarası Kurul (ÜAK), Teknoloji Fakültesi mezunlarının ünvanlarının Mühendislik Fakültesi mezunları ile eşdeğer olduğuna dair karar almıştır. Bu karar doğrultusunda, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 09.07.2014 tarih ve 4407 sayılı kararı, eşdeğerlik konusundaki çelişkiyi ortadan kaldırmıştır. Fakültemizin ilgili konudaki duyurusuna linkten ulaşılabilir. Bu resmi karar sayesinde, Teknoloji Fakültesi mezunu mühendislerle diğer mühendislerin yetki ve ünvanları eşit hale gelmiştir. Bölümümüzü tercih edecek adaylar mezun olduklarında diğer mühendislik fakültelerinden mezun mühendislerin sahip olduğu yetkilere, haklara ve ünvanlara sahip olacaktır.

Bilgisayar mühendisliği mezunları, geniş bir yelpazede kariyer fırsatlarına sahip olurlar. Yazılım geliştirme, veri analizi, siber güvenlik, yapay zekâ, ağ mühendisliği ve daha birçok alanda çalışabilirler. Mezunlarımız, global ve yerel firmalarda, teknoloji devlerinde, araştırma kurumlarında ve kendi girişimlerinde başarılı kariyerler inşa etmektedirler.

Bölümümüz, öğrencilerimize sunduğu kaliteli eğitim, güçlü akademik kadro, modern altyapı ve geniş kariyer olanakları ile fark yaratmaktadır. Siz de bu dinamik ve yenilikçi ortamda yer almak ve geleceğin mühendislerinden biri olmak istiyorsanız, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’müzde sizleri bekliyoruz.

Geleceğinizi birlikte şekillendirmek dileğiyle,

Prof. Dr. Nurettin DOĞAN
Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı

61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu