Biyomedikal Mühendisliği tıbbi problemlere mühendislik yaklaşımı ile tanı veya tedaviye yönelik yöntemler geliştirerek çözüm üretilmesini hedefleyen bir mühendislik dalıdır. Canlı sistemlerin çeşitliliği ve karmaşıklığı bu sistemlerin analizini yapmada, yeniliklere açık, bilgili ve hayal gücü yüksek doktorlar, bilim insanları ve mühendislerin işbirliğini gerektirir. Biyomedikal Mühendisliğinin başlıca amaçları; genelde biyolojik sistemlerin, özel olarak da, üst düzeyde organize olmuş, karmaşık bir sistem olan insan vücudunun bileşenlerinin yapılarını, çalışma biçimlerini ve etkileşimlerini anlamak ve işlevsel bozukluklarını belirleyip gidermek için gerekli araç, cihaz ve sistemlerin geliştirilmesidir. Biyomedikal mühendisliği son elli yıldır giderek artan bir ivmeyle gelişmektedir. Biyomedikal Mühendisliği Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veterinerlik ve Biyoloji gibi yaşam bilimlerinde ortaya konan problemlere;
Çeşitli sağlık kurumlarındaki çeşitli ölçekteki tıbbi cihaz ve yazılım sistemlerinin sorunsuz bir şekilde işlemesi için bu sistemlerin kalibrasyonu, bakımı gibi nitelikli elemanlara gereksinim duyan hizmetleri de kapsamaktadır.
Programın Dili: Programın eğitim dili Türkçedir.
Kabul ve Kayıt Koşulları: Gerekli şartları sağlayan, Diğer lisans veya ön lisans programlarından geçiş yapmak isteyen öğrencilere intibak kurallarına göre geçiş imkânı sağlanmaktadır.
Mezuniyet Şartları: Öğrencinin, programdan mezun olabilmek için sekiz yarıyıllık ders planında gözüken derslerden zorunlu ve seçmeli derslerden alıp başarılı olması gerekmektedir. Programdan mezun olabilmek için sekiz yarıyılda okutulan toplamı 240 AKTS olan derslerden başarılı olmak gerekir. Ayrıca yedinci yarıyılda iş yeri eğitiminden de başarılı olma şartı aranmaktadır. İkinci sınıfın yaz döneminde 36 iş günü alan stajı, üçüncü sınıfın yaz döneminde 36 iş günü işletme ve organizasyon stajı olmak üzere toplamda 72 iş günü yaz dönemi stajlarından başarılı olmak gereklidir.
Ölçme ve Değerlendirme Esasları: Öğrenci, 1 yarıyıl içerisinde bir ara sınav ve bir yılsonu sınavı ile değerlendirmeye alınır. Öğrencinin bir dersten başarısı, o dersin final/bütünleme sınavından sonra, ders sorumlusu öğretim elemanı tarafından, ara sınav/sınavlar not ortalamasının % 40'i ile final/bütünleme sınav notunun % 60'inin toplamı dikkate alınarak verilen harf notuna göre belirlenir. Öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için aldığı harf notunun en az CC olması gerekir.
İstihdam İmkanları;
Üst Derece Programlara Geçiş: Lisans programımızdan mezun olan öğrencilerimiz lisansüstü ve ardından doktora programlarına belirlenen basari kriterlerini sağladıktan sonra kayıt yaptırabilmektedir.
Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz yarıyılından itibaren yüksek lisans programına öğrenci alımna devam etmektedir.