HIZLI ERİŞİM

DOĞUM ve JİNEKOLOJİ ANABİLİM DALI

VETERİNERLİK DOĞUM ve JİNEKOLOJİSİ ANABİLİM DALI 

   Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı kurulduğu günden itibaren çok sayıda öğretim üyesinin yetişmesine katkı sağlamıştır. Anabilim Dalında Evcil hayvanlarda; üreme fizyolojileri ve endokrinolojileri, gebelik ve tanı yöntemleri, gebelik fizyolojisi ve sorunları, normal doğum ve doğuma yardım yöntemleri, östrus senkronizasyonu ve yöntemleri, embriyo transferi, in vitro fertilizasyon ve maturasyon,  reproduktif biyoteknoloji ve yöntemleri, puerperal dönem ve sorunları, infertilite ve sterilite, jinekoljik operasyonlar, meme sağlığı ve hastalıkları, sağım ve hijyeni, meme sağlığı kontrol programları konuları hakkında teorik ve  pratik dersler verilmektedir. Hastanemize başvuran evcil hayvanlarda gebelik, doğum ve jinekoloji ile ilgili tüm hastalıkların tanı, sağaltım ve operasyonları için klinik hizmetleri yürütülmektedir. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları düzenlenmekte ve yeni araştırmacılar yetiştirilmektedir.

   Doğum ve Jinekoloji Anabilimda 8 öğretim üyesi, 1 araştırma görevlisi ve 1 adet veteriner hekim görev yapmaktadır. Kurulduğu günden itibaren 2 öğretim üyemiz emekliye ayrılmıştır. Ayrıca Anabilim Dalımıza ait IVF (İn Vitro Fertilizasyon Laboratuvarı) bulunmaktadır.

Anabilim Dalımız Ögretim Üyeleri

 

Unvanı

   Adı Soyadı

1.

Prof. Dr.

   Mehmet GÜLER (Anabilim Dalı Başkanı)

2.

Prof. Dr.

   Dursun Ali DİNÇ

3.

Prof. Dr.

   Hüseyin ERDEM

4.

Prof. Dr.

   İbrahim AYDIN

5.

Doç. Dr.

   Hasan ALKAN

6.

Doç. Dr.

   Kübra KARAKAŞ ALKAN

7.

Doç. Dr.

   Sakine Ülküm ÇİZMECİ

8.

Doç. Dr.

   Fatma SATILMIŞ

 

Anabilim Dalımızdan Daha Önce Hizmet Veren Öğretim Üyeleri

 

Unvanı

   Adı Soyadı

1.

Prof. Dr.

   Erol ALAÇAM

2.

Prof. Dr.

   Tevfik TEKELİ

3.

Prof. Dr.

   Ahmet SEMACAN

 

   Veteriner doğum ve jinekoloji lisans programında 7. ve 8. dönemlerinde ‘Doğum I’, ‘Doğum II’ ve ‘Meme Sağlığı ve Hastalıkları’ dersleri zorunlu ders olarak okutulmaktadır. Lisans programında aynı dönemlerde ‘Ruminantlarda Üreminin Denetlenmesi’, ‘Sığırlarda İn Vitro Embriyo Üretimi’, ‘Koyun ve Keçilerde Gebelik Muayene Yöntemleri’, ‘Mastitis Kontrol Programı’ ve ‘Kedi ve Köpeklerde Jinekolojik ve Obstetrik Operasyonlar’ seçmeli ders olarak verilmektedir. İntörn öğrencilere ise klinikte ve sahada uygulamalı eğitimler verilmektedir. 

   Anabilim Dalımız lisansüstü programda şuana kadar 10 yüksek lisans ve 22 doktora öğrencisi mezun vermiştir. Şuan Anabilim Dalımız bünyesinde lisansüstü programda ise 3 yüksek lisans ve 13 doktora öğrencisi aktif olarak eğitim almaktadır.


68061
Öğrenci
381019
Mezun
3131
Akademik Personel
4313
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu