HIZLI ERİŞİM
Program Öğretim Amaçları
  1. Besin, Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili kavram, kuram ve uygulamaları bilir, kuram ve uygulama bütünlüğü sağlar. Bilimsel araştırma süreçleri, yöntemleri ve analizi konusunda bilgi sahibi olmak,
  2. Beslenme ve diyetetik alanındaki bilimsel bilgi ve kanıta dayalı bilimsel bilgileri araştırma, uygulama, doğruluk, güvenilirlik ve geçerliliğini değerlendirme bilgisi edinir. Geçmişte kazandığı bilgi ve yeterliliklerle beslenme ve diyetetik alanındaki kavramlar arasındaki ilişkiyi kavrar ve ilgili kaynaklardan gerekli bilgiyi edinmek,
  3. Alanda edindiği ileri düzeyde bilgi ve becerileri kullanarak araştırma verilerini yorumlar ve değerlendirir. Sorunları tanımlama, analiz etme, bilgiyi paylaşma ve ekip çalışması becerisi kazanır. Meslekte disiplinler arası ekip çalışmasının önemini kavrar ve ekip çalışması yapabilme becerisini geliştirmek,
  4. Alana özgü edindiği kuramsal bilgileri kullanabilme becerisi kazanır. Beslenme ve diyetetik alanında bilgi teknolojisi ve eğitim materyallerini etkin bir şekilde kullanma becerisine sahip olmak,
  5. Yeterli ve dengeli beslenme kuralları doğrultusunda bireye özgü beslenme plan ve programını geliştirebilme becerisi kazanmak,
  6. Etkin iletişim kurma becerisi kazanma ve diğer sağlık disiplinleriyle çalışabilme yetkinliği sergilemek,
  7. Sağlık personeline ilişkin uygulama eğitimlerine katılabilme ve sağlık personeliyle çalışma deneyimi yetkinliği kazanmak,
  8. Alana özgü bireysel hak ve sorumluluklara, ilgili yasa, yönetmelik, diğer mevzuata ve mesleki etik kurallarına uygun davranma yetkinliği elde etmek,
  9. Sorumluluğu altında çalışan üyelerle deney/proje/araştırma tasarlama, uygulama ve sonuçlarını analiz ederek yorumlayabilme yetkinliği kazanmak,
  10. Beslenme ve diyetetik alanındaki bilimsel gelişmeleri takip edebilmek ve meslektaşlarıyla iletişim kurabilmek için bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 genel düzeyinde kullanabilecek bilgiye sahip olmak,
  11. Dış görünüm, tavır, tutum ve davranışlarıyla toplama örnek olma yetkinliği kazanmak,
  12. Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranışları kazanma ve katılma yetkinliği kazanmak,
  13. Beslenme ve diyetetik alanında ortaya çıkan yenilikleri, güncel konuları ve gelişmeleri takip etme, izleme ve değerlendirme yetkinliği kazanmak,
  14. Ekoloji, toplum sağlığı, çevre sorunları ve iş güvenliği konularında yeterli bilince ve uygulama yetkinliğine sahip olmak,
  15. Kazandığı bilgi ve becerileri ulusal/uluslararası düzeyde karşılaştığı durumlara uygulayabilme ve yaşam boyu öğrenme davranışını kazanmak,
  16. Beslenme ve diyetetik ile ilgili konularda birey ve kurumları bilgilendirme, görüş ve sorunlara ait çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak bildirme, paydaşlardan görüş ve beklentilerine yönelik geribildirimler alma yetkinliği kazanmak,
  17. Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini bilimsel verilerle destekleyerek ilgili paydaşlara ekip çalışması içinde sunma yetkinliği kazanmak,
  18. Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kaynakları araştırma, etkin kullanma ve öğrenme yetkinliği elde etmek,
  19. Hayat boyu öğrenmeye karşın olumlu tutum geliştirme ve davranışa dönüştürme yetkinliği kazanmak,
  20. Sosyal sorumluluk bilinciyle diğer meslek gruplarıyla işbirliği içerisinde proje, toplantı etkinlikleri düzenleme yetkinliği kazanmak,
  21. Alanda ileri düzeyde gereken Avrupa Bilgisayar Kullanma lisansına sahip olma ve iletişim teknolojilerini kullanma yetkinliğini kazanmak,
  22. Alana özgü verilerin toplanmasından değerlendirilmesine kadar geçen süreçte ilgili disiplinlerle bilimsel etik kurallarına uyma yetkinliği kazanmak,
  23. Hasta ve sağlıklı bireylerin yapısını, fizyolojik fonksiyonlarını ve davranışlarını demografik ve çevresel faktörleri göz önünde bulundurarak kavrama yetkinliği kazanarak klinik uygulamalar yapacak yeterli deneyime sahip olmaktır.

69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu