HIZLI ERİŞİM
Koordinatör Mesajı

 

Koordinatör Mesajı

Selçuk Üniversitesi’ne Hoş geldiniz…

  Zorlu bir sınav sürecini yaşadığınız tüm güçlüklerle birlikte elde ettiğiniz bu başarıyla bitirerek Üniversitemize girmeye hak kazandınız. Sizleri kutluyoruz ,birlikte yol alacagımız basarılarla dolu günlere hoş geldiniz .

  Üniversitemiz sizlere her konuda destek vererek, akademik ve sosyal yaşamınızı kolaylaştırmayı hedefliyor. Selçuk Üniversitesinde mutlu ve başarılı bir öğrencilik dönemi geçirmenizi diliyoruz.

  Öğrenci Koordinatörlüğümüzle kuracağınız iletişim yaşamınızı kolaylaştıracaktır. Lütfen birimimizi ziyaret ederek, yetkili görevlilerle tanışınız.

   Selçuk Üniversitesi Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü olarak “engelliliğe hak temelli yaklaşımın yaygınlaştırılması” misyonu ile ekip olarak yürüttüğümüz savunuculuk faaliyetlerinde aramıza katılmanızı ve ülkemizde engelsiz yaşam kültürünün yaygınlaştırılmasında aktif       rol üstlenen bireyler olmanızı istiyoruz.

   Üniversitemiz Engelli Öğrenci birimi tüm öğrenim hayatınız boyunca karşılaşabileceğiniz sorunlarda sizlere destek vermek akademik ve sosyal yaşamınızı kolaylaştırmak amacıyla kurulmuştur.

BİRİMDEN KİMLER DESTEK ALABİLİR: Birimimize aşağıdaki engel gruplarındaki tüm öğrencilerimiz web sitesindeki Kişisel Bilgi formunu doldurarak veya yerleşke içindeki ofise kendi istekleri doğrultusunda başvurabilirler. Formdaki bilgiler öğrenci birimi tarafından tamamen gizli tutulur ilgili olmayan hiç kimse ile paylaşılamaz.

 

                HİZMETLERİMİZ

 

1)      AKADEMİK YÖNDEN ALABİLECEĞİNİZ GENEL HİZMETLER

a)  Kayıt önceliği ve kayıtlarda yardım

b)  Yerleşke oryantasyonunun düzenlenmesi

b)  Ders notlarının temini ile ilgili hizmetler okuma not alma ve diğer hizmetler 

(Kütüphane aracılığı ile alternatif formda ör.e-metinler ,Braille baskı ,sesli kitap ,internet kaynaklı materyallerin sağlanması)

c)  Laboratuar uygulamalarında yardımcı asistan desteği

d)  Ödevlerle ilgili düzenlemeler (Sunum ve süre konusunda öğrencinin engeli doğrultusunda  farklı uygulamaların sağlanması)

e)  Sınavlarla ilgili düzenlemeler

 

2)      SOSYAL YAŞAM YÖNÜNDEN ALABİLECEĞİNİZ GENEL HİZMETLER

a)   Yurtlarda uygun koşullarda barınma sağlanması için destek verilmesi

b)   Rehberlik Danışmanlık ve Sosyal Destek Birimi aracılığı ile burs ve asistan öğrenci sağlanması

c)    Yapı İşleri aracılığı ile erişilebilir mimari düzenlemelerin yapılması(Rampa ve liftlerin konulması, mevcut tuvaletlerin düzenlenmesi,asansörlerin uygun olarak kullanılabilir hale getirilmesi ),Erişimi uygun olmayan binalardaki dersliklerin ve diğer aktivitelerinin yerlerinin tekrar düzenlenmesi

d)    Öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusunda spor olanaklarının kazandırılması

e)    Sanatsal faaliyetlerin sağlanması (Engelsiz Sanat Atölye)

f)    Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Merkezi aracılığı ile mesleki gelişim ve kişisel danışmanlık hizmetlerinin sağlanması

g)     Psikiyatrist ve Psikolojik destek hizmetlerinin sağlanması

h)   Sivil Toplum Örgütleri aracılığı ile mezuniyet sonrası uygun iş olanaklarının sağlanması konusunda çalışmaların yapılması

Koordinatör 
Zeliha ÜZÜMCÜ

İletişim

Telefon  Dahili: 0332 223 25 34  
  E-posta engelsizyasam@selcuk.edu.tr    
  Fax 03323528072    
  Adres Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü Yerleşkesi Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesi Akademi Mahallesi Yeni İstanbul Yolu No:325 Kat:2 Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Selçuklu / KONYA

 

 


68069
Öğrenci
381019
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu