HIZLI ERİŞİM
Öğrenci Alınması (Lisans ve Ön Lisans Programları)

Güncelleme Tarihi (05.04.2021)

 ***Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarında bulunan mevcut bölümlere ilk defa öğrenci alınması  veya yeni açılan bölüm/programa öğrenci alınması tekliflerinde aşağıdaki formlar doldurulduktan sonra, ayrıntılı gerekçeli Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Kararı ile Başkanlığımıza pdf (imzalanan formun taratılmış olanı) ve word olarak EBYS ile gönderilecektir.

**** Meslek Yüksekokullarımız tekliflerini doğrudan Başkanlığımıza değil Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğüne gönderecektir. Yazılar Başkanlığımıza Koordinatörlük aracılığı ile gelecektir.

***Bölüm/Program açılması teklifi ile öğrenci alınması teklifi aynı anda yapılamaz. İlk önce bölüm/program açılması teklifi yapılacaktır. Teklif cevabının olumlu olması halinde YÖK'ün belirlediği tarih aralığında öğrenci alınması teklifleri yapılacaktır.

***Programla İlgili Form, Word olarak gönderilecektir. PDF'ye çevirmeye gerek yoktur.

***Bilgi Formu, hem word belgesi formatında hem de imzalı nüshası taranmış PDF belgesi formatında gönderilecektir.

*** İkinci öğretim programı açılması ve öğrenci alınması tekliflerinde sadece Öğrenci Alınmasına ilişkin işlemler yapılacaktır. Bölüm/program açılmasına ilişkin formlar doldurulmayacaktır.

***Yazılar ve formlar EBSYS'den gönderildikten sonra fiziki olarak çıktılarının gönderilmesine gerek yoktur.

***Başvuru yapılırken bölüm/programda kayıtlı öğretim elemalarının YÖKSİS'te bulunan özgeçmişlerinin güncel olması gerekmektedir. Başvurudan önce öğretim elemanlarına bilgi verilmesi, sistemden bilgi güncellemerinin yapılmasının sağlanması gerekmektedir. Öğretim elemanlarının özgeçmiş bilgileri eksik olan veya güncel olmayan teklifler YÖK tarafından iade edilmektedir.

***Başvuru yapılan bölüm/program altında bulunan (kadrosu o bölüm/programda bulunan) öğretim elemanı sayısı yetersiz ise veya o bölüm/program kadrosunda hiç öğretim elemanı bulunmuyor ise yapılan başvuru YÖK tarafından iade edilmektedir.

 ***Yapılacak teklif sayısı iki ve daha fazla ise fomlar bir klasör içerisinde toplanıp .RAR olarak sıkıştırılıp EBYS' ye eklenerek gönderilebilir. 

Öğrenci Alınması Bilgi Formu   

Program İle İlgili Bilgiler Formu


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu