100/2000 Yök Doktora Burs Programı Başvuru ve Kabul Şartları

4.09.2020 - Sağlık Bilimleri Enstitüsü

100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURULARI

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünce aşağıda belirtilen alanda 100/2000 YÖK Doktora bursu başvuruları alınacaktır. Belirtilen başvuru şartlarını taşıyan adayların 09/09/2020 tarihi mesai bitimine kadar Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne ekte bulunan başvuru evrakını ve eklerini doldurarak sagbil@selcuk.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

100/2000 Doktora Bursu için Açılacak Bölüm

ANABİLİM DALI / ALT ALANLAR

KONTENJANLAR

Beslenme ve Diyetetik(Sağlık Beslenme ve Sağlık Yaşam )

Vet.Biyoistatistik ( Halk Sağlığı )

Tıbbi Biyokimya ( İlaç Çalışmaları )

Başvuru Şartları:

a)      T.C vatandaşı olmak.

b)      İlana ilk başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak.

c)       Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak (Selçuk Üniversitesi doktora programı başvuru şartlarını taşıyor olmak).

d)      Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları ile Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak.

e)      Halen devlet yükseköğretim kurumlarında doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.

f)      Kamu görevinden çıkarılmammış olmak veya olağanüstü hal döneminde alınan tedbirler nedeniyle görevlerine son verilmemiş olmak. (Değişiklik 22.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile yapılmıştır.)

g)        Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla irtibatı bulunmamak. (Değişiklik 22.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile yapılmıştır.)

Başvuruda İstenen Belgeler:

1-      100/2000 Doktora bursu Başvuru Formu İçin Tıklayınız.

2-      Diploma veya mezuniyet belgesinin Resmi onaylı fotokopisi(Aslı ve fotokopisi ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır.)

3-     Yüksek Lisans ve Lisans öğreniminde aldığı dersleri ve not dökümünü gösterir belgenin  (Transkript) Resmi onaylı fotokopisi(Aslı ve fotokopisi ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır.)

4-     ALES sınavından, sayısal puan türünden en az 55 puan almış olduğunu gösterir sınav sonuç belgesinin fotokopisi.

5-     Doktora programına başvuracak adayların YÖKDİL, YDS (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca ve Farsça)’den en az 55 puan veya ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen uluslararası bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olduğunu gösterir belgenin fotokopisi.

6-     Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı)

7-  2 Adet Vesikalık Fotoğraf

8- SGK Tescil Döküm Belgesi

Başvuru Tarihleri      : 03/09/2020 – 09/09/ 2020 tarihine kadar Enstitümüze yapılacaktır.

Sınav Tarihleri           : 14/09/2020 saat: 10:00 da yazılı sınav yapılacak

Sözlü Sınav                 : 14/09/2020 saat: 14:00’de sözlü sınav yapılacaktır.

Sınav İlgili Anabilim dallarında yapılacaktır.

100/2000 YÖK Doktora Bursu Usul ve Esasları için Tıklayınız.